Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
του μποναμά στους οφειλέτες του ΙΚΑ

Σε κατάρρευση οδηγούνται τα ασφαλιστικά ταμεία, με το χάρισμα 162 δισεκατομμυρίων στους μεγαλοοφειλέτες

Πάρτε πίσω τις τροπολογίες, που χαρίζουν στους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων περισσότερα από 162 δισ. δραχμές και τα οδηγούν στην κατάρρευση, ενώ ταυτόχρονα στερείτε από τους συνταξιούχους ανθρώπινες συντάξεις.

Ομόθυμες και κατηγορηματικές ήταν οι χτεσινές αντιδράσεις των συνταξιούχων, των εργαζομένων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις τροπολογίες που προωθεί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την ανεργία. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών σωματείων τονίζει ότι η ρύθμιση αυτή είναι ένας μποναμάς για τους βιομήχανους - μεγαλοοφειλέτες για δήθεν κίνητρα νέων θέσεων εργασίας. Ετσι, τονίζει η ΣΕΑ, η κυβέρνηση κλοτσάει το βασικό αίτημα των συνταξιούχων, για την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ΙΚΑ και τους καταδικάζει στα επιδόματα της ενορίας - τα διαβόητα ΕΚΑΣ.

Την απόσυρση των τροπολογιών ζήτησε χτες και η ΓΣΕΕ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων και, σε αντίθετη περίπτωση, καλεί σε καταψήφισή τους, ενώ εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζουν κάλπικα τα κυβερνητικά επιχειρήματα, για δήθεν διευκόλυνση των δήμων.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ