Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΣΕΕ
Βουλευτές, μην ψηφίσετε την τροπολογία

ΟΣΝΙΕ: Η κυβέρνηση χαρίζει "ζεστό" χρήμα στο κεφάλαιο

Την απόσυρση της τροπολογίας για τις χαριστικές ρυθμίσεις ζητά η ΓΣΕΕ με χτεσινή επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

"Στην περίπτωση, τονίζει η ΓΣΕΕ στην επιστολή της, που η κυβέρνηση επιμένει ζητάμε από τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς εξαίρεση να την καταψηφίσουν, αναδεικνύοντας τις αρνητικές και πολύπλευρες συνέπειες που θα επισύρει". Στο νομοσχέδιο για την ανεργία, υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση, διά του υπουργείου Εργασίας, κατέθεσε τροπολογία, η οποία δημιουργεί και οξύνει το συνολικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της κοινωνικής ασφάλισης με πρώτο το ΙΚΑ, καθώς προτείνονται οι εξής "διευκολύνσεις" στους εργοδότες που οφείλουν μεγάλα ποσά στους ασφαλιστικούς οργανισμούς:

  • Εκπτωση 60% στα πρόσθετα τέλη στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλομένων ποσών, και
  • Εκπτωση 25% - 40% στη με δόσεις καταβολή των οφειλομένων.

"Με τις δύο αυτές τροπολογίες ως ΓΣΕΕ είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, συνεχίζει η επιστολή. Απαιτούμε να αποσυρθεί και να διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος για την είσπραξη από το ΙΚΑ και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς του ποσού των 500 δισ. περίπου που παράνομα παρακρατούν δεκάδες επιχειρήσεις. Στην περίπτωση που η προτεινόμενη τροπολογία ψηφιστεί το κόστος, η απώλεια για τους ασφαλιστικούς φορείς θα ανέλθει στο ποσό των 152.000.000.000 δραχμών. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό πλέον προσλαμβάνει ιδιαίτερα αρνητικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον που η προσδοκώμενη κάλυψη του ποσού αυτού από... αναμενόμενη αύξηση των εσόδων είναι παραπάνω από επισφαλής".

Και η επιστολή καταλήγει: "Η κατηγορηματική μας αντίθεση στην τροπολογία στοιχειοθετείται επιπλέον και από τη βάσιμη εκτίμηση ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα "σπρώξουν" πολλούς εργοδότες που σήμερα καταβάλλουν κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές να γίνουν οφειλέτες αφού έρχεται κάθε φορά το κράτος και τους χαρίζει υπέρογκα ποσά και ουσιαστικά αναπαράγει την εισφοροκλοπή".Η ΟΣΝΙΕ

Την αντίθεσή της με το νομοσχέδιο για την ανεργία, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει διάλογος με τα συνδικάτα, "αλλά με μπούσουλα τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "Λευκής Βίβλου"".

"Τα δισεκατομμύρια για τα ΚΕΚ, το "κουπόνι εργασίας", την επιχορήγηση των εργοδοτών για την κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, το χάρισμα πάνω από 500 δισ. μέσω του διακανονισμού των χρεών των εργοδοτών προς το ΙΚΑ, και άλλες ρυθμίσεις που μπορεί να προκύψουν, συνθέτουν το ζεστό χρήμα προς το κεφάλαιο", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και τους "αρχιτέκτονές" του. "Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν το λόγο", καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ