Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο νικηφόρος αγώνας των οικοδόμων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγχώνευση των ΤΕΑΕΔΞΕ και ΙΚΑ - ΤΕΑΜ

Πέντε χρόνια αγώνας χρειάστηκε από τους Οικοδόμους και τους συνταξιούχους του κλάδου για να γίνει πράξη η συγχώνευση του επικουρικού τους αγώνα(ΤΕΑΕΔΞΕ) στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ. Ηδη το Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 159Α/12.7.96).

Στα πέντε χρόνια, όπως υπογραμμίζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, "η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο της Αθήνας έδωσαν μαζί με τους οικοδόμους συνταξιούχους σοβαρές μάχες σε πολλά μέτωπα, προκειμένου να προχωρήσει η συγχώνευση".

"Συγκρουστήκαμε, συνεχίζει η Ομοσπονδία, με μηχανισμούς και πρόσωπα, συνεχίζουν, που για το δικό τους καλό, τη δική τους βόλεψη έκαναν ό,τι μπορούσαν, χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να αποτρέψουν τη συγχώνευση. Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά και τα παραδίδουμε στους Οικοδόμους και Συνταξιούχους. Είναι πρώτα απ' όλα τα διευθυντικά στελέχη του Ταμείου και ιδιαίτερα αυτά των τελευταίων χρόνων με επικεφαλής το σημερινό πρόεδρο του Ταμείου Ν. Πολατίδη, το μέλος του ΔΣ του Ταμείου και πρόεδρο των εργαζομένων Αθ. Τσακανίκας, τα γνωστά 3 - 4 στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο χώρο των οικοδόμων και ο γνωστός χουντοδημιουργημένος Λεσάκης, υπότροφος του Ταμείου που κάθε χρόνο λυμαίνονται από κρατήσεις συνδρομών 15 εκατομμύρια. Ολοι αυτοί χρησιμοποίησαν παραπληροφόρηση και ψεύτικα στοιχεία για να αποπροσανατολίσουν τους αρμόδιους και τους οικοδόμους συνταξιούχους. Χρησιμοποίησαν μηχανισμούς που δε σταμάτησαν να δίνουν μάχη για την ανατροπή της απόφασης για συγχώνευση των ταμείων, ακόμα και όταν το Προεδρικό Διάταγμα βρισκόταν στη Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας". "Ομως ο αγώνας των οικοδόμων συνταξιούχων ανέτρεψε τα σαθρά και ταπεινά κίνητρά τους, το δίκιο υπερίσχυσε της βόλεψης όλων των προαναφερομένων και ορισμένων που φλέρταραν ανάλογη βόλεψη", τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και καταλήγει: "Η νίκη αυτή ανήκει σε όλους τους Οικοδόμους και τους εργαζομένους στις συναφείς ειδικότητες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, με επικεφαλής τη Διοίκηση του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας, που στηριγμένοι στη θέληση και το δίκιο των εργαζομένων του κλάδου διεκδίκησαν και ολοκλήρωσαν το έργο της διάλυσης του ΤΕΑΕΔΞΕ και της συγχώνευσης του στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ