Κυριακή 11 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Πρόβλημα μετακίνησης των νεφροπαθών

Στο έλεος της τύχης τους έχει αφήσει η κυβέρνηση τους νεφροπαθείς ασθενείς των νησιών των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, οι νεφροπαθείς του Νομού Κυκλάδων ταλαιπωρούνται αφόρητα και συγχρόνως αιμορραγούν οικονομικά, εξαιτίας της έλλειψης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νομό.

Η έλλειψη της Μονάδας στον συγκεκριμένο νομό, αναγκάζει πολλούς νεφροπαθείς να εγκαταλείπουν τον τόπο τους και να μένουν στην Αθήνα, προκειμένου να μπορούν να υποβάλλονται στην απαραίτητη γι' αυτούς αιμοκάθαρση. Παράλληλα αρκετοί νεφροπαθείς, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα παραμονής στην πρωτεύουσα, αναγκάζονται να έρχονται από τα νησιά τους αρκετές φορές την βδομάδα στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη μετακίνηση, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τους ασθενείς, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στις συγκοινωνίες και ειδικά στην αεροπορική, της οποίας μάλιστα το οικονομικό κόστος μετακίνησης είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι οι νεφροπαθείς ζητούν να έχουν έκπτωση 70% στα αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να γίνει πιο οικονομική η μετακίνησή τους προς την Αθήνα.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα, το οποίο έχει σοβαρότατες συνέπειες στην υγεία των νεφροπαθών των Κυκλάδων, αφού πολλές φορές δεν μπορούν να μεταβούν στα νοσοκομεία της Αθήνας, έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρης και Γερ. Αραβανής.Συγκεκριμένα οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας, Αν. Πεπονή και Μεταφορών - Επικοινωνιών, Χαρ. Καστανίδη: "Εάν προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση της μετάβασής τους στην Αθήνα αεροπορικώς. Π. χ. έκπτωση στο εισιτήριο μέχρι 70%, όπως ζητούν οι ίδιοι οι νεφροπαθείς. Καθώς και αν προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει μέτρα, ώστε να λειτουργήσει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στις Κυκλάδες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ