Κυριακή 25 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Επέρχεται πολιτικός χειμώνας

Ο επερχόμενος πολιτικός χειμώνας, τον οποίο διαισθάνονται ήδη στην Πολιτική Ανοιξη, οδηγεί το κόμμα αυτό σε μία φραστική όξυνση του πολιτικού του λόγου, ιδίως μετά την ανακοίνωση της διενέργειας των πρόωρων εκλογών.Ο Αντ. Σαμαράς δεν παραλείπει να καταγγέλλει "δεξιά και αριστερά" ξένα κέντρα και οικονομικά συμφέροντα που στηρίζουν και επιδιώκουν τη διαιώνιση του δικομματισμού. Επίσης από τις καταγγελίες των στελεχών του κόμματος δεν ξεφεύγει και ο ρόλος των ΜΜΕ που ποικιλοτρόπως στηρίζουν τον Κ. Σημίτη.

Ομως, όλες αυτές οι καταγγελίες είναι έωλες και υποκριτικές. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι ο Αντ. Σαμαράς στο ξεκίνημα της Πολιτικής Ανοιξης ήταν το χαϊδεμένο παιδί των ΜΜΕ και των ισχυρών, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους ήθελαν στη συγκεκριμένη συγκυρία τη δημιουργία της Πολιτικής Ανοιξης για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα σχέδιά τους. Ομως οι ίδιοι είχαν σαφώς προδιαγράψει και την τύχη αυτού του κόμματος: Ηθελαν ένα κόμμα με ημερομηνία λήξης.

Η σαφώς εθνικιστική κατεύθυνση της Πολιτικής Ανοιξης, όπως αυτή εκφράστηκε με τις θέσεις του κόμματος στο θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι αυτή που και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση κατέχει εξέχουσα θέση στην προπαγάνδα της Πολιτικής Ανοιξης. Ο Αντ. Σαμαράς προσδοκά ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο με τη δολοφονία των δύο Ελληνοκυπρίων και η συνακόλουθη συναισθηματική φόρτιση τού προσφέρουν ένα νέο έδαφος πολιτικής ανάπτυξης, καθώς γνωρίζει πλέον ότι το Σκοπιανό δεν "πουλάει". Αλλωστε, ήταν ο μόνος αρχηγός κόμματος της Ελλάδας που έσπευσε να παρευρεθεί στην κηδεία του ενός δολοφονηθέντος Ελληνοκυπρίου. Ταυτόχρονα, στη συνθηματολογία του, το κόμμα αυτό συνεχίζει τη δημαγωγία και τον "υπερβατισμό" του με συνθήματα "αντίστασης" και άλλα σχετικά.

Οι λεονταρισμοί των στελεχών της Πολιτικής Ανοιξης περί διψήφιου ποσοστού στις επερχόμενες εκλογές μόνο ως "όνειρο θερινής νυκτός" μπορεί να εκληφθούν, καθώς τούς είναι γνωστό ότι οι ισχυροί προστάτες τούς έχουν ήδη εγκαταλείψει, κάτι που πιθανότατα θα κάνουν και αρκετοί ψηφοφόροι που συγκυριακά μετακινήθηκαν στην Πολιτική Ανοιξη πριν τρία χρόνια.

Γ. Φωτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ