Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αριστερές" κακεντρέχειες

"Τρέχετε γιατί χανόμαστε", αναφέρει χτεσινό πικρόχολο σχόλιο της "Ελευθεροτυπίας" για το ΚΚΕ, με αφορμή τις πληροφορίες του σχολιογράφου της ότι η Αλ. Παπαρήγα θα κατέβει στη Λέσβο επειδή... κινδυνεύει η εκλογική έδρα του ΚΚΕ.

Πρώτον, να πληροφορήσουμε τον συντάκτη του σχολίου ότι πριν δημοσιεύσει τους... ευσεβείς πόθους του, καλό θα ήταν να είχε μελετήσει λίγο το εκλογικό σύστημα. Εύκολα θα έβλεπε ότι η βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο, δε χάνεται.

Δεύτερον, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι είναι θεμιτό για το ΚΚΕ, όπως και σε κάθε άλλο πολιτικό κόμμα άλλωστε, να διατάσσει τις εκλογικές του δυνάμεις όπως αυτό νομίζει καλύτερα.

Αντί, όμως, η εφημερίδα του να ασχολείται με τέτοια απροκάλυπτη κακεντρέχεια με το ΚΚΕ - τις θέσεις του οποίου σε μόνιμη βάση αποσιωπά - και επειδή στους προσανατολισμούς της βρίσκεται και αριστερό ακροατήριο, θα ήταν καλύτερο να εξηγήσει (τουλάχιστον στο ακροατήριο αυτό) την άνευ όρων υποστήριξη, που προσφέρει στην κυβέρνηση Σημίτη.

Οπως πληροφορούμαστε μετά την εκλογή Σημίτη στη θέση του πρωθυπουργού τον προηγούμενο Γενάρη, η διεύθυνση της εφημερίδας κοινοποίησε στο προσωπικό της, ότι δεν υποστηρίζει απλώς την πολιτική Σημίτη, αλλά ότι θα επιδιώξει να γίνει "το όργανο των τεσσάρων". Και επειδή μπορεί να μας απευθύνουν το ερώτημα, τι το κακό υπάρχει στο να υποστηρίζουν Σημίτη, θα τους απαντήσουμε ότι είναι μάλλον ασύμβατο μια εφημερίδα "αριστερών" προσανατολισμών να υποστηρίζει με τέτοιο πάθος μια πολιτική, η οποία αντλεί τα πρότυπά της από το σκληρό νεοφιλελευθερισμό θατσερικού τύπου.

Εμείς πάντως, για να μην παρεξηγηθούμε, κάθε άλλο παρά έχουμε την εντύπωση ότι η "Ελευθεροτυπία" είναι εφημερίδα αριστερών προσανατολισμών, με ή χωρίς εισαγωγικά. Κι αυτό θέλουμε να επισημάνουμε σε όσους τυχόν αριστερούς αναγνώστες την εμπιστεύονται για την πληροφόρησή τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ