Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ρεαλιστές" και εθνικά θέματα!

Του Χρήστου ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ

Σημείωνε χτες η στήλη, ότι οι απολογητές του Μάαστριχτ και οι παραφυάδες τους συκοφαντούν ως δογματικό το ΚΚΕ, διότι αρνείται να δεχτεί, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί "μονόδρομο για την ελληνική οικονομία" και "εγγύηση για τα εθνικά μας θέματα"...

Και για του λόγου το αληθές αναφέρθηκε στα βασικά μεγέθη της οικονομίας, η πορεία των οποίων υπογραμμίζει το ζοφερό παρόν και το ζοφερότερο μέλλον της οικονομίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ξεσκεπάζει την υποκρισία των, λεγόμενων, "ευρωπαϊστών".

Σήμερα, η στήλη θα παραθέσει τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και είναι από τους βασικότερους εχθρούς των εθνικών δικαίων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, - από κοινού με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

1. Η παρουσία μας στην ΕΟΚ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αντί να βοηθήσει αποφασιστικά στην επίλυση του Κυπριακού, το χειροτέρεψε. Ενώ, δηλαδή, μέχρι και το 1980, το Κυπριακό ήταν διεθνές ζήτημα, αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΟΗΕ, αποδιεθνοποιήθηκε, βήμα προς βήμα, με ευθύνη και των Βρυξελλών.

  • Με την ανακήρυξη των κατεχόμενων ως... κράτος.
  • Με το εφεύρημα της "διζωνικής".
  • Με το "ενιαίο αμυντικό δόγμα" κτλ. κλπ.

2. Μέχρι και το 1980 οι αξιώσεις των Τούρκων στο Αιγαίο περιορίζονταν στη συνεκμετάλλευση των διεθνών υδάτων και σε τρεις "αμφισβητούμενες" περιοχές του βορειοανατολικού Αρχιπελάγους. Σήμερα, με την ενθάρρυνση και των Βρυξελλών - ύστερα, μάλιστα, και από το Νταβός - οι Τούρκοι:

  • Αξιώνουν τον επιχειρησιακό έλεγχο όλου του Ανατολικού Αιγαίου.
  • "Ανακαλύπτουν"... "γκρίζες ζώνες" σε ολόκληρο το Αρχιπέλαγος.
  • Θέτουν πρόβλημα κυριαρχίας, σε εκατό και πλέον βραχονησίδες.
  • Υποχρέωσαν τη χώρα μας να παραιτηθεί από έρευνες και γεωτρήσεις, ακόμη και στα χωρικά της ύδατα...

3. Από το 1974 μέχρι και το 1983 πάγια πολιτική της Ελλάδας ήταν το αξίωμα "η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, περνάει υποχρεωτικά από τη Λευκωσία και την Αθήνα". Η πολιτική αυτή, με αφόρητες πιέσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών, εγκαταλείφθηκε, χωρίς εγγυήσεις ή ανταλλάγματα.

4. Στη διένεξη της Ελλάδας με τα Σκόπια και με τα Τίρανα, οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας πήραν σαφώς το μέρος του κ. Γκλιγκόροφ και του κ. Μπερίσα, - χωρίς, φυσικά, αυτό το γεγονός να απαλλάσσει τον εγχώριο δικομματισμό και τις παραφυάδες του από τις δικές τους τρομακτικές ευθύνες.

5. Οπως ακριβώς το ΝΑΤΟ, παλιότερα, έτσι και η Ευρωπαϊκή Ενωση τώρα - από κοινού με τον στρατιωτικό βραχίονά της - τη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση - αρνούνται να εγγυηθούν τα σύνορά μας. Εφτασαν, μάλιστα στο σημείο να προσθέσουν άρθρο - φωτογραφία στο Καταστατικό της ΔΕΕ (άρθρο 5), βάσει του οποίου μένουμε ακάλυπτοι από κάθε τουρκική απειλή.

6. Και ενώ ο δικομματισμός και οι παραφυάδες του καυχώνται ότι γίναμε "Ευρωπαίοι", μόλις τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο - στα Ιμια, στην Καλόλιμνο ή αλλού - προστρέχουμε στους Αμερικανούς, τους διορίζουμε επιδιαιτητές και τους ευχαριστούμε δημοσίως για τις καλές υπηρεσίες τους...

Οσοι, στη χώρα μας, ακολουθούν αυτή την πολιτική για τα εθνικά μας δίκαια είναι "Ευρωπαίοι", "ρεαλιστές" και "εκσυγχρονιστές". Οσοι αρνούνται να υιοθετήσουν αυτή την εγκληματική πολιτική είναι... "δογματικοί".

Αν, όμως η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και ο πατριωτισμός είναι "δόγμα" - τότε, ναι: το ΚΚΕ είναι δογματικό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ