Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
"Δικομματικό" χαράτσι στους δημότες

Να αναπτύξουν κίνημα αντίστασης, καλεί τους πολίτες το τοπικό Εργατικό Κέντρο

Σε άγριες αντιλαϊκές αυξήσεις φορολογίας, που φτάνουν μέχρι και το 100%, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, στην τελευταία του συνεδρίαση, ύστερα από πρόταση του φιλοκυβερνητικού δημάρχου Φώτη Λαδικού,που στηρίζεται και από το ΣΥΝ, βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στις τσέπες των δημοτών.

Συγκεκριμένα και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Ζακύνθου οι προσκείμενοι στα κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΝΔ - Πολιτική Ανοιξη αποφάσισαν να επιβάλουν αύξηση 100% στα τέλη καθαριότητας, 35% αύξηση στο "πάγιο" τέλος της ύδρευσης, ενώ για πρώτη φορά επέβαλε φόρους για τα πεζοδρόμια των καταστημάτων. Το νέο αυτό χαράτσι, που επέβαλε ο δήμαρχος, έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις στους κατοίκους της Ζακύνθου και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την πραγματική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μέσο για να επιβάλει άγρια φορολογία στους δημότες.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σε ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους και τους εργαζόμενους να αναπτύξουν κίνημα αντίστασης και με την αγωνιστική τους διεκδίκηση να καταργήσουν στην πράξη τα νέα αυτά τοπικά χαράτσια. Επίσης στην ανακοίνωση το ΕΚ εκφράζει την καταδίκη και έντονη αγανάκτησή του για τις υπέρογκες και δυσβάσταχτες αυξήσεις που επέβαλε ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στους κατοίκους της πόλης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η απόφαση να αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας και ύδρευσης από το ΔΣ αποτελούν ένα δείγμα γραφής για το πώς βλέπουν και το πώς θέλουν οι δημοτικοί άρχοντες του νησιού το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο δήμος νομιμοποιεί με τις αποφάσεις του την αυθαιρεσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που παρακρατεί παράνομα 720 δισ. θεσμοθετημένους πόρους από την ΤΑ και την οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο". Το ΕΚ Ζακύνθου επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι "οι αποφάσεις αυτές είναι αντιλαϊκές και αντεργατικές" και τονίζει ότι "πρέπει να συναντήσουν την αντίθεση και την αντίσταση της εργατικής τάξης του νησιού και γενικά των εργαζομένων".

"Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι καθημερινά πλήττονται από την πολιτική της βάρβαρης λιτότητας, η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την ΤΑ σε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό. Οι δήμοι στην ουσία έχουν μετεξελιχθεί στο μακρύ χέρι της κυβέρνησης στις τσέπες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με τοπικούς φόρους στο όνομα της οικονομικής δυστοκίας της ΤΑ", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ