Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε 25 εκλογικά τμήματα ψηφίζουν οι κρατούμενοι

Στις προσεχείς εκλογές στις 22 του Σεπτέμβρη θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι κρατούμενοι των φυλακών, στους οποίους δεν έχει επιβληθεί η ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων ή δεν εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης. Είναι ένα μέτρο που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στη χώρα μας, αν και προβλέπεται από το Σύνταγμα, μέχρι τώρα δεν είχε εφαρμοστεί.

Για το λόγο αυτό έχουν σχηματιστεί 25 εκλογικά τμήματα στις φυλακές και τα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας και θα ψηφίσουν 577 κρατούμενοι επί συνόλου 5.178. Μαζί με τους κρατούμενους και στα ίδια εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν 454 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 656 αστυνομικοί, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την εξωτερική φρούρηση των φυλακών. Συνολικά, οι κρατούμενοι, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι αστυνομικοί που θα ψηφίσουν στα 25 εκλογικά τμήματα ανέρχονται σε 1.687 άτομα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με εγκύκλιο που έστειλε στις 29 Αυγούστου στους διευθυντές των φυλακών και των σωφρονιστικών καταστημάτων, την οποία κοινοποίησε και στους εισαγγελείς Εφετών και Πλημμελειοδικών, εφιστά την προσοχή για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη θίγεται το φρόνημα των κρατουμένων και να προστατεύεται η ασφάλεια των φυλακών.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι απαγορεύονται οι προεκλογικές επισκέψεις και ομιλίες στο χώρο των φυλακών και οι κρατούμενοι θα ενημερώνονται από τα μέσα ενημέρωσης και από έντυπο προεκλογικό υλικό που μπορούν να αποστείλουν οι υποψήφιοι βουλευτές στους κρατούμενους των φυλακών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ