Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Το να αδιαφορείς δεν είναι λύση"

Οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μπαγιαρτάκης και Δ. Κυπραίος πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ εξόρμηση και συζήτηση με τους νέους στις καφετερίες του Μπουρναζίου

Με ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νέων κομμουνιστών και των νέων υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ, οι νέοι που βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στις καφετερίες της πλατείας Μπουρναζίου, κατά τη διάρκεια της εξόρμησης - συζήτησης, που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΝΕ με επικεφαλής τους υποψηφίους βουλευτές Γ. Μπαγιαρτάκη και Δ. Κυπραίο.Οι νέοι συζητούσαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλιάς, στο σχολείο, χωρίς όμως να παραλείπουν να εκφράσουν και τη δυσαρέσκειά τους για τα πολιτικά δρώμενα.

Χαρακτηριστικά τα λόγια πολλών νέων που έλεγαν ότι: "Δεν ασχολούμαστε. Ολοι τα ίδια είναι. Είδαμε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δεν ενδιαφέρθηκαν για το συμφέρον του λαού αλλά μόνο για το δικό τους. Γι' αυτό δεν πρόκειται ποτέ να προοδεύσουμε σαν τόπος". Ο Δ. Κυπραίος είπε: "Με το να αδιαφορείς δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Πρέπει μέσα από τη συντονισμένη δράση και τον αγώνα να διεκδικείς και συγχρόνως να απαιτείς τα δικαιώματά σου ".

Χαρακτηριστικά και τα λόγια μιας νεαρής εργάτριας, η οποία είπε ότι στο εργοστάσιο που δουλεύει, επικρατεί καθεστώς χούντας και ρωτάει: "Εγώ τι μπορώ να κάνω;". Η απάντηση ήρθε από τον Γ. Μπαγιαρτάκη: "Οπου και να βρίσκεσαι, είτε αυτό είναι το σχολείο είτε ο χώρος δουλιάς πρέπει να αγωνιστείς. Να εκτονώσεις την αγανάκτησή σου σε αυτή την κατάσταση μέσα από την πάλη και τον αγώνα".

"Εσείς θα μας βολέψετε σε μια δουλιά; Αν δεν το κάνετε εσείς τότε και εγώ γιατί να μην πάω εκεί που έχω "πλάτες" και θα με βολέψει κάπου; Το συμφέρον μας πρέπει να δούμε", ήταν τα λόγια ενός φοιτητή της Ιατρικής. "Οχι, εμείς δε θα σε βολέψουμε. Εμείς θα σου δείξουμε το δρόμο με τον οποίο θα μπορέσεις να κατακτήσεις το δικαίωμα στη δουλιά από μόνος σου", απάντησε ο Γ. Μπαγιαρτάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ