Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡ. ΑΡΣΕΝΗΣ
Στα πλαίσια της ΕΕ, η λύση του Κυπριακού...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (του απεσταλμένου μας Κ. ΖΗΛΑΚΟΥ).-

Τον εγκλωβισμό του Κυπριακού στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβεβαίωσε με τις χτεσινές του δηλώσεις στην Κύπρο ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στο νησί για να παρακολουθήσει το τελευταίο μέρος των εκδηλώσεων "Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος".

"Το Κυπριακό, είπε, θα λυθεί, ο "Αττίλας" θα φύγει από το νησί και η Κύπρος δικαιωμένη θα ζήσει ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση". Αυτή είναι, είπε, η "βιώσιμη λύση" του Κυπριακού δηλαδή μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, που στην ουσία με τη στάση της ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα. Ενώ τα διάφορα όργανα της ΕΕ με τους χειρισμούς τους στο ζήτημα της ένταξης της Κύπρου έχουν δρομολογήσει την εδραίωση και νομιμοποίηση της διχοτόμησης.

Ο υπουργός Αμυνας αναφερόμενος στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα είπε ότι "η υλοποίησή του προχωρά με γοργούς ρυθμούς και έχει αλλάξει τις αμυντικές ισορροπίες στην περιοχή". Εχει αλλάξει, είπε,"το ισοζύγιο των στρατιωτικών δυνάμεων" και αμέσως πρόσθεσε ότι αυτό αποβλέπει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για διπλωματική επίλυση του προβλήματος στα πλαίσια της ΕΕ.

Μιλώντας για το πλαίσιο των εκδηλώσεων "Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος", είπε ότι είναι η πολιτιστική διάσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. "Αυτό, τόνισε, δίνει μία ιδιαίτερη σημασία στην αμυντική θωράκιση της χώρας γιατί οι κοινωνίες σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο, συνδέονται πολιτιστικά μέσα στους αιώνες". Και συμπλήρωσε λέγοντας πως "πρέπει να ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε τον ελληνισμό ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό".

Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Γερ. Αρσένης πήγε στο νεκροταφείο Παραλίμνου όπου κατέθεσε στεφάνι στους τάφους του Τάσου Ισαάκ και του Σολομόντα Σολωμού ενώ επισκέφθηκε και τις οικογένειές τους και στη συνέχεια έφθασε στη γραμμή αντιπαράταξης στη Δερύνεια και ενημερώθηκε από τους επιτελείς της Εθνικής Φρουράς. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ελληνικό αρματαγωγό "Σάμος" το οποίο έχει αφιχθεί για αυτό το σκοπό στο λιμάνι της Λεμεσού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ