Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στράτευση και πείσμα για την εκλογική μάχη

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταγγέλλει επίθεση "γνωστών - αγνώστων" στα γραφεία της και καλεί το λαό του νομού να δώσει την απάντησή του

"Γνωστοί - άγνωστοι" επιτέθηκαν, προχτές τα ξημερώματα, με τούβλα και έσπασαν την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΚΚΕ στα Γιάννενα.

"Τέτοιες ενέργειες, απ' όπου και αν προέρχονται, θυμίζουν άλλες εποχές, που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει καταδικάσει", τονίζεται σε ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Ιωαννίνων του Κόμματος, όπου υπογραμμίζεται: "Το ΚΚΕ, οι οπαδοί, οι δημοκράτες των Ιωαννίνων με μεγαλύτερο πείσμα, με αυταπάρνηση, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ, για την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην περιοχή".

Ετσι κι αλλιώς, οι κομμουνιστές και οι δημοκράτες στα Γιάννενα έχουν ξεχωριστούς λόγους για τους οποίους παλεύουν να εκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή στο Κοινοβούλιο. Το ξεπούλημα της μοναδικής για ολόκληρη την περιοχή γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη", σε συνδυασμό με την ανεργία που αυξάνεται, με τα μικρομάγαζα να κλείνουν, την τιμή του γάλακτος στους κτηνοτρόφους να "βυθίζεται", αλλά και οι προεκλογικές εξαγγελίες για τη σεισμόπληκτη Κόνιτσα και γενικότερα η εγκατάλειψη συνολικά της Ηπείρου από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις είναι οι σοβαροί λόγοι για τους οποίους οι Γιαννιώτες πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ. Για να ενισχύσουν τον αγώνα τους για αντιστροφή της καταστροφικής πορείας και για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η όξυνση μικρών και μεγάλων προβλημάτων σ' όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για πιο πλατύ άνοιγμα στο λαό, ώστε να αναδειχτούν οι αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα. Οι μέχρι τώρα περιοδείες κλιμακίων της ΝΕ Ιωαννίνων στα χωριά, οι συζητήσεις στις γειτονιές, πρόσωπο με πρόσωπο, καταδείχνουν πως αυτή η εκλογική μάχη μπορεί να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε στις 23 του μήνα να αρχίσουν οι διεργασίες που θα χτίσουν το κοινωνικό μέτωπο. Ειδικότερο στοιχείο αισιοδοξίας για τους κομμουνιστές της περιοχής αποτελεί η αυξημένη στράτευση των κομματικών μελών, αλλά και φίλων και οπαδών στην προεκλογική μάχη. Η ΚΝΕ με τους νέους φίλους της στην κυριολεξία με στρατιωτικές συνεδριάσεις υπόσχεται στο κόμμα της νιότης ότι "θα το κερδίσουμε το στοίχημα". Οι εξορμήσεις σε χώρους νεολαιίστικους, στα γκαραζάδικα, στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ μαρτυρούν ότι θα αυξηθούν οι ψήφοι της νέας γενιάς στο ΚΚΕ. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν τα κόμματα του δικομματισμού ούτε καν ψηφοδέλτια δεν έχουν κλείσει ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ