Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόσωπο με πρόσωπο

Δεκάδες τα ερωτήματα, έντονη η ανάγκη για απαντήσεις πειστικές, οξύτατη η κριτική. Σίγουρο μόνο ένα: Οτι αυτό είναι ένα από τα σημαντικά όπλα μας: Η συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο για πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της δουλιάς, συνολικά τους πολίτες, προβλήματα για τα οποία μόνο οι κομμουνιστές δε φοβούνται να μιλήσουν και ακριβώς γι' αυτό μόλις στηθεί η συζήτηση, τραβάει σε μάκρος. Συνέβη και πάλι προχτές το βράδυ στο Γαλάτσι. Αρχικά στο ναξιώτικο καφενείο στη Βεϊκου και μετά στο Μυτιληνιό, στα Καραγιαννέϊκα. Συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Από το "όλοι ίδιοι είσαστε" μέχρι τα προβλήματα με τους ξένους εργάτες, από το Σκοπιανό μέχρι τα προβλήματα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Από τις κατακτήσεις των οικοδόμων μέχρι το μαύρο μέλλον που χτίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την εργατική τάξη. Από το αν θα υπάρχει αυτοδυναμία κι από ποιον μέχρι το ποια μπορεί να είναι η πραγματική αντιπολίτευση. Χωρίς ανέξοδα ταξίματα, χωρίς "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Με μία μόνο κατηγορηματική δήλωση: Οσο ο λαός θα σκύβει το κεφάλι, τόσο περισσότερες θα πέφτουν οι σφαλιάρες. Και μία υπόσχεση: Οι κομμουνιστές θα είναι και στις 23 Σεπτέμβρη στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη λαϊκή αντεπίθεση. Και θα παλεύουν από καλύτερες θέσεις με αυξημένη και την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ. Απαντώντας μετά το τέλος της συζήτησης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: "Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καλούν τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στην κάλυψη των ελλειμμάτων. Τα δύο όμως αυτά κόμματα χάρισαν πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δραχμές στους μεγάλους κεφαλαιοκράτες και τους άφησαν να τα βάλουν στις τράπεζες της Ελβετίας. Λεφτά υπάρχουν, αλλά και τα δύο κόμματα ευνοούν τη νόμιμη ληστεία. Χρήματα στην Ελλάδα υπάρχουν, ο λαός δεν έχει καμιά υποχρέωση να υποστεί νέες θυσίες για να καλύψει τα ελλείμματα που δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο και τα προνόμια στους κεφαλαιοκράτες. Αυτή είναι η καθαρή και δική μας θέση".

"Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, είμαστε αισιόδοξοι ότι το ΚΚΕ θα έχει άνοδο και είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι ότι στις 23 Σεπτέμβρη τα μάτια του λαού θα είναι πιο ανοιχτά, θα αντιπαλέψει ακόμα πιο αποτελεσματικά τη νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έχει στο συρτάρι του ο Κ. Σημίτης και στο γραφείο του ο Μ. Εβερτ".

Για την πιθανότητα αυτοδυναμίας ενός από τα μεγάλα κόμματα, η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε: "Εκτιμώ ότι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι έχουν κανονίσει να έχουν μια κυβέρνηση της αρεσκείας τους. Εκτιμώ όμως ότι ο ελληνικός λαός θα είναι μάχιμος στις 23 Σεπτέμβρη και θα χαλάσει αρκετά σχέδια και ότι το ΚΚΕ - ενισχυμένη αντιπολίτευση - θα μπορεί να οργανώσει πιο αποτελεσματικό αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ