Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Κόκκινη η ψήφος της διαμαρτυρίας

Σε εκδήλωση της ΚΝΕ στο Ζεφύρι μίλησε το Σάββατο το βράδυ ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

"Το μήνυμα που κύρια θέλουμε να απευθύνουμε στους νέους είναι ότι δεν πρέπει να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, για την υποβάθμιση της ζωής τους από τους εταίρους του δικομματισμού που βιώνουν καθημερινά, με λευκές ψήφους. Η μόνη ψήφος διαμαρτυρίας είναι η κόκκινη ψήφος". Το μήνυμα αυτό έστειλε από το βήμα της προεκλογικής εκδήλωσης του 22ου Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο δημοτικό αναψυκτήριο Ζεφυρίου ο Ν. Σοφιανός γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος του ΚΚΕ στον Νομό Αχαϊας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το σύντομο χαιρετισμό της εκπροσώπου της Κομματικής Οργάνωσης Ζεφυρίου Ε. Ραυτοπούλου,η οποία τόνισε ότι οι εταίροι του δικομματισμού θέλουν να απομακρύνουν τους νέους από την πολιτική "στις εκλογές ωστόσο θυμούνται τους νέους για να καπηλευτούν τις ψήφους τους".

"Οι δεκάδες εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα, τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του ο Ν. Σοφιανός, δείχνει τη σχέση που αναπτύσσει και που θέλει να έχει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ με τους νέους της πατρίδας μας. Η Οργάνωσή μας και το ΚΚΕ δε θυμούνται "πονηρά" τους νέους στις προεκλογικές περιόδους, όπως κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα".

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στην προεκλογική εκστρατεία η οποία όπως είπε εξαντλείται γύρω από το ήθος και την αξιοπιστία των πολιτικών. "Αυτή η κουβέντα γίνεται για να κρύψει την αναξιόπιστη, βρώμικη και ανήθικη πολιτική που υποτάσσει τη χώρα στο ΝΑΤΟ και υπονομεύει την εθνική μας ανεξαρτησία,τόνισε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναξιόπιστη, ανήθικη και βρώμικη είναι η πολιτική που δε δίνει καμιά προοπτική καλυτέρευσης στη ζωή του λαού και της νεολαίας".

"Απ' την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών, είπε ο Ν. Σοφιανός, ξεκινούν μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα - αύξηση της φορολογίας σε βάρος των εργαζόμενων, ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, νέα λιτότητα και ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων στις εργασιακές σχέσεις. Ολα αυτά τα μέτρα θα παρθούν είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε με τη ΝΔ είτε με "κεντροαριστερά" ή "κεντροδεξιά" σχήματα γιατί υπαγορεύονται και αναγράφονται στο περιβόητο "νέο σύνταγμα" της Ελλάδας, το Μάαστριχτ". "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη" φώναξαν εκείνη τη στιγμή οι νέοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι "να περιμένουν μοιρολατρικά το μέλλον που τους επιφυλάσσουν οι ισχυροί", όπως είπε χαρακτηριστικά στο "Ρ" ένας νεαρός που για πρώτη φορά φέτος ψηφίζει, εξηγώντας τους λόγους της συμμετοχής του στην προχτεσινή του εκδήλωση.

"Ο μόνος δρόμος που μένει για το λαό και τη νεολαία είναι η ισχυροποίηση στη Βουλή της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης, του ΚΚΕ. Είναι η συστράτευσή τους σε ένα κοινό ευρύ και αγωνιστικό μέτωπο πάλης για να ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση", κατέληξε ο Ν. Σοφιανός, για να ακουστεί από τους νέους που παρακολουθούσαν την ομιλία του ένα διαρκές "ΚΚΕ ισχυρό στη Βουλή και το λαό" και το παρατεταμένο χειροκρότημα των πιο ηλικιωμένων.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Ν. Σοφιανού ακολούθησε συναυλία από νεανικό ερασιτεχνικό συγκρότημα. Στην προχτεσινή εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ζεφυρίου Κ. Λιάρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ