Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ψήφος ενάντια στην υπανάπτυξη

Στην πιο φτωχή περιοχή της χώρας, οι κομμουνιστές διεκδικούν την ψήφο χριστιανών και μουσουλμάνων για πραγματική ανάπτυξη

Σημαντική είναι η συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια των νομών Εβρου καιΔράμας.Επίσης στη Ροδόπη και την Ξάνθη υπάρχουν υποψήφιοι από τη μειονότητα. Ηδη οι υποψήφιοι,οι κομματικές δυνάμεις και οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ στην περιοχή, έχουν μπει στην εκλογική μάχη με περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, σε πόλεις και χωριά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Στους ακριτικούς νομούς της Θράκης όπου η αντιλαϊκή πολιτική μονόπλευρης λιτότητας έχει αφήσει την περιοχή το "φτωχότερο τμήμα" της Ευρώπης, με την ανεργία να "τσακίζει κόκαλα" και την αγροτική παραγωγή να συρρικνώνεται δραματικά, οι κομμουνιστές έχουν ένα βαρύνοντα λόγο να πουν. Γιατί είναι το ΚΚΕ το μόνο kόμμα που, μακριά από εθνικιστικές υστερίες και με καθαρές ταξικές πατριωτικές θέσεις, αγωνίζεται σταθερά για πραγματική ανάπτυξη στην περιοχή υπέρ των κατοίκων της, χριστιανών και μουσουλμάνων. Στην Καβάλα οι περιοδείες αυτές συνδυάζονται και με τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται σε εργασιακούς χώρους ("Πλαστικά", ιματισμός). Στον Εβρο συνδυάζονται με τα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής και την κρίση που παρουσιάζεται στον τομέα αυτό και αναπτύσσονται οι θέσεις του ΚΚΕ για το ξεπέρασμα της καταστροφικής πορείας.

Τα πρώτα μηνύματα για την ανταπόκριση του κόσμου είναι θετικά όπως δείχνει και η ικανοποιητική πορεία με την οικονομική εκλογική εξόρμηση. Αυτό το κλίμα οδήγησε την ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης να βάλει σαν στόχο τη διακίνηση 2.500 φύλλων του "Ρ", χτες, Κυριακή. Οπως δηλώνουν μέλη της εκλογικής επιτροπής στην Κομοτηνή, "οι εργαζόμενοι της μειονότητας, σ' ένα μεγάλο μέρος τους τουλάχιστον, δείχνουν μια σαφή τάση να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Είναι ένα κλίμα που δεν υπήρχε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να εκφραστεί και στην κάλπη", τονίζουν. Μεγάλη εκδήλωση στο μεταξύ πρόκειται να γίνει σήμερα στην Κομοτηνή στα πλαίσια της προεκλογικής εξόρμησης, στην οποία θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός με θέμα τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη μειονότητα. Θα ακολουθήσει και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ