Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αποτελεσματικοί αγώνες με το ΚΚΕ

Τα προβλήματα με τα ροδάκινα στην Πέλλα, την Ημαθία και την Πιερία, με τα καπνά και τη βιομηχανική ντομάτα στις Σέρρες, τα προβλήματα με τα σιτηρά και τη συρρίκνωση των καλλιεργειών. Τα σοβαρότατα προβλήματα της κτηνοτροφίας σε όλους τους νομούς της περιοχής, η παραγωγική αποδιάρθρωση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, είναι αυτά που απασχολούν το λαό και γι' αυτά οι κομμουνιστές καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις, καταδεικνύουν τους υπεύθυνους, που δεν είναι άλλοι από την ΕΕ, τις ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που ψήφισαν το Μάαστριχτ και δέχτηκαν την εφαρμογή της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ. Και, όπως λένε τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής, "ο κόσμος αντιλαμβάνεται τα ζητήματα καλύτερα τώρα, έτσι που, εκτιμούν, είναι πολλοί σ' αυτές τις εκλογές που θα ψηφίσουν ΚΚΕ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έριχναν την ψήφο τους σε άλλα κόμματα.

"Η εκλογική μας δουλιά, θα πει ο γραμματέας του Συντονιστικού Κ. Μακεδονίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Ηλίας Γκουτζιγιάννης, είναι συνέχεια της Πολιτικής Εξόρμησης που ξεκίνησε το Κόμμα μετά το 15ο Συνέδριο και, φυσικά, είναι τα πραγματικά προβλήματα που θέτουμε και ζητάμε την ψήφο του λαού στο ΚΚΕ, για να παλέψουμε, από καλύτερες θέσεις, για την αντιμετώπισή τους".

Δ. Μακεδονία

Το χρυσό μετάλλιο στην ανεργία διεκδικεί η περιοχή της Κεντροδυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα η Κοζάνη την οποία "συναγωνίζεται" η Καστοριά,λόγω της εντεινόμενης συρρίκνωσης της δραστηριότητας της γούνας. Τα μεροκάματα των γουνεργατών έχουν κατρακυλήσει στις 3.000 δραχμές και ο πληθυσμός μειώνεται συνέχεια. Οι κομμουνιστές καλούν το λαό να στηρίξει το ΚΚΕ που παλεύει για ανάπτυξη της περιοχής με ανάπτυξη της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, της αγροτικής οικονομίας. Για ανάπτυξη κόντρα στις καταστροφικές επιλογές της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ που υπηρετούν τα άλλα κόμματα. Το σημαντικότερο ζήτημα όμως που αναδεικνύουν είναι η ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και την αποτροπή του ενδεχομένου ιδιωτικοποίησής της, που προωθείται σταθερά από την κυβέρνηση. Κι εδώ τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Πολύς κόσμος που παγιδεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ δείχνει πως, πλέον, θεωρεί μονόδρομο την ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ