Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ θα ενισχυθεί!

"Το ΚΚΕ θα ενισχυθεί. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία". Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε χτες στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Αλ. Παπαρήγα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναλυτικά: Στην ερώτηση για το ποια μηνύματα εισπράττει το ΚΚΕ από τις μέχρι τώρα περιοδείες των στελεχών του, η Αλ. Παπαρήγα απάντησε:

"Είναι διάχυτη η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια για τα δυο κόμματα. Ο κόσμος αναζητεί διέξοδο. Κι αυτό για μας είναι το σημαντικό. Εξηγούμε στον κόσμο ότι η διέξοδος εκλογικά συνδέεται με την υπερψήφιση του ΚΚΕ και μετεκλογικά με την οργάνωση, τη συσπείρωση και την πάλη του και με τη χειραφέτηση από τα ψέματα.

Είμαστε αισιόδοξοι για το ΚΚΕ. Πάνω απ' όλα, πρέπει να σας πω ότι αξιοποιούμε την εκλογική μάχη για να προειδοποιήσουμε τον ελληνικό λαό για το τι πρόκειται να γίνει μετά τις 23 Σεπτέμβρη. Αυτό το κρύβουν όλα τα άλλα κόμματα. Λένε τι έγινε ως τώρα, κάνουν εύκολη κριτική ο ένας στον άλλο, δεν προειδοποιούν, όμως, τι έχουν αποφασίσει οι Βρυξέλλες, η Ουάσιγκτον από δω και μπρος για το λαό, ώστε να ξέρει ότι ψηφίζει όχι μόνο για ό,τι έγινε ως τώρα, αλλά ψηφίζει για να προλάβει το χειρότερο αύριο".

Σε ερώτηση ειδικά για το ΚΚΕ, απάντησε:

"Το ΚΚΕ θα ενισχυθεί. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.Αλλα ας αφήσουμε όλες τις ιστορίες για το πόσο θα πάρει το κάθε κόμμα. "Κυριακή κοντή γιορτή". Το θέμα είναι να δοθεί δυνατότητα στον ελληνικό λαό μέσα σε τέτοιες σκληρές και αντίξοες συνθήκες να μάθει, να συναντήσει την αλήθεια. Αυτό είναι το κύριο. Το τι θα βγάλει η κάλπη θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής".

Απαντώντας σε ειδική ερώτηση για τις καταγγελίες του Δ. Τσοβόλα σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Διακομματικής για την τηλεοπτική κάλυψη της δραστηριότητας των κομμάτων και για το αν οι καταγγελίες αυτές αφορούν και το ΚΚΕ που μετέχει στη Διακομματική, η Αλ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά:

"Υπενθυμίζω ότι το ΚΚΕ κατήγγειλε, και με πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" και δημόσια, ότι σε άλλο κείμενο συμφωνίας κατέληξαν τα κόμματα και άλλο κείμενο βγήκε.Δηλαδή το κείμενο είναι τροποποιημένο, δεν έχει την αυστηρότητα για ισοτιμία σε όλα ανεξαίρετα τα μέσα ενημέρωσης.

Δεύτερο, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι όλα τα κόμματα που έχουν διαμορφώσει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα αν ήταν μέσα στη Βουλή η όχι, πρέπει να έχουν ισότιμο δικαίωμα προβολής των θέσεών τους.

Τρίτο ζήτημα: Ας μη μας πουν αυτοί που έχουν το πάνω χέρι στα κέντρα των αποφάσεων, όπως είναι η κυβέρνηση, ότι ο χρόνος είναι σύντομος και δεν είναι δυνατόν σε πάρα πολλά κόμματα να βγουν στην τηλεόραση και να έχουν ίσο χρόνο. Ας το σκέφτονταν όταν προκήρυσσαν εκλογές με συνοπτικές εκλογικές διαδικασίες. Δικό τους πρόβλημα πώς θα μοιράσουν ισότιμα τον τηλεοπτικό χρόνο. Δεν είναι δικό μας. Δεν είμαστε εμείς που είπαμε να γίνουν εκλογές σε 30 μέρες. Οχι ότι φοβόμαστε τις εκλογές. Και 10 μέρες να είχαμε στη διάθεσή μας, εμείς θα τις αξιοποιούσαμε, γιατί 365 μέρες το χρόνο παλεύουμε. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί ο χρόνος ο σύντομος να είναι σε βάρος της ισότιμης προβολής όλων των κομμάτων.

Εμείς δεν το κρύβουμε ότι δουλεύουμε αποκλειστικά για ψήφους στο ΚΚΕ. Ετσι κάνει το κάθε κόμμα. Εχουμε επιχειρήματα για όλα τα κόμματα, μεγάλα και μικρά. Δε θέλουμε με κόλπα να αντιπαλέψουμε τα άλλα κόμματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ