Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Με πολλαπλή αξία η ψήφος στο ΚΚΕ

Μήνυμα αισιοδοξίας για την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο Νομό Μαγνησίας έστειλαν πολλές εκατοντάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, που συμμετείχαν χτες το βράδυ στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ στο Βόλο

Με τη μαζική συμμετοχή πολλών εκατοντάδων εργαζομένων, εργατών, αγροτών και επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων της Μαγνησίας, των ανέργων και των αγροτών και των ΕΒΕ που αγωνίζονται να επιβιώσουν, έγιναν χτες τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ στο Βόλο. Ηταν εκεί ασπρομάλληδες ψημένοι στα χωράφια και την καθημερινή βιοπάλη, αλλά τον τόνο έδινε η νεολαία με τη μαζική συμμετοχή της. Με τα πανό και τα συνθήματά τους διατράνωσαν την απόφαση τους να δουλέψουν για να επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο Νομό Μαγνησίας. Ηταν κατά γενική ομολογία μια μεγάλη και δυναμική προεκλογική συγκέντρωση - πρόκριμα για την επανάκτηση της δύναμης του ΚΚΕ στο νομό.

"Σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα και αποφασιστικά ο δικομματισμός, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Να μειωθεί δραστικά η πολιτική δύναμη και επιρροή τους. Να γίνει η ψήφος του λαού μαχητική απάντηση (ενάντια) στην ανεργία και τη λιτότητα, στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, στο κλείσιμο των ΜΜΕ και την καταστροφή των επαγγελματιοβιοτεχνών", τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιάννης Θεωνάς,ο οποίος μίλησε στους συγκεντρωμένους.

Ομως, εξήγησε, δεν αρκεί η καταδίκη του δικομματισμού και της αυτοδυναμίας, για να ανοίξει ο δρόμος για θετικές σε όφελος του λαού διεργασίες. Εχει σημασία η ψήφος του λαού αυτή τη φορά να δίνει μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης, μήνυμα προοπτικής. Και τέτοια σημασία δεν μπορεί να έχει η ψήφος προς την ΠΟΛ. ΑΝ., το ΔΗΚΚΙ και τον ΣΥΝ, που την άλλη μέρα των εκλογών θα τρέξουν να διαπραγματευτούν την όποια δύναμή τους, μετέχοντας στα μετεκλογικά "κεντροδεξιά" ή "κεντροαριστερά" σενάρια με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, για να εφαρμοστούν τα χειρότερα αντιλαϊκά σχέδια την επαύριο. Βαρόμετρο για θετικές εξελίξεις θα είναι το συνολικό εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ και η ψήφος στους συνδυασμούς του Κόμματος έχει πολλαπλή αξία, υπογράμμισε ο Γ. Θεωνάς.

Κομμουνιστής βουλευτής στη Μαγνησία

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ ζήτησε από τους ψηφοφόρους να βγάλουν το δικό τους συμπέρασμα πόσο έλειψε ο κομμουνιστής βουλευτής από το νομό, προσθέτοντας πως ο κομμουνιστής βουλευτής χρειάζεται χωρίς αμφιβολία στη Μαγνησία και πρέπει να ξαναεκλεγεί, όπως γινόταν για πολλά χρόνια στο παρελθόν. Σ' αυτήν την προοπτική, ο Γ. Θεωνάς προέτρεψε τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες της Μαγνησίας, με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα, με τα υλικά και τις θέσεις του ΚΚΕ στο χέρι, να οργώσουν αυτές τις λίγες μέρες τα χωριά και τις πόλεις του νομού, τις γειτονιές και τις συνοικίες του Βόλου, τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, τα γραφεία και τις υπηρεσίες, κάθε τόπο δουλιάς και κατοικίας.

Με το "Ριζοσπάστη" και το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος στο χέρι θα δώσουμε τη μάχη σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο και θα νικήσουμε, τόνισε και για να καταλήξει μέσα σε ζωηρές επευφημίες και συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ όταν έλεγε: "Στις εκλογές του '93 κρατήσαμε το ΚΚΕ όρθιο από την κρίση και τα προβλήματα που πέρασε. Στις εκλογές του '96 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα για την ανάκτηση όλης της επιρροής και της δύναμης που είχε πριν την κρίση, θα βάλουμε ένα γερό θεμέλιο για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ