Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αντισταθούμε στη συρρίκνωση της κλωστοϋφαντουργίας

Το εργοστάσιο ΠΕΛΑΣΓΙΣ, στη Λάρισα, επισκέφθηκε χτες το πρωί ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ

Μήνυμα αντίστασης στην πολιτική συρρίκνωσης της κλωστοϋφαντουργίας, αλλά και στην ανεργία, στη λιτότητα, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, μετέφερε χτες το πρωί στους εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργίας ΠΕΛΑΣΓΙΣ, στη Λάρισα, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης.

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι εργάτριες της επιχείρησης τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ, στις οποίες πήγε να μιλήσει και να τις ενημερώσει για τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος εκεί, στο χώρο που εργάζονται. Ο Χ. Φλωράκης δεν μίλησε όμως μόνο για τις εκλογές. Δημιούργησε για μια ακόμα φορά μια φιλική ατμόσφαιρα, πλησιάζοντας τις εργάτριες, ρωτώντας για την υγεία τους που βασανίζεται από το χνούδι στις κλωστοϋφαντουργίες, μοιράζοντας ένα καλό λόγο δεξιά και αριστερά, που του τον ανταπέδιδαν με το παραπάνω. Ταυτόχρονα, όμως, κάλεσε τις εργάτριες να σκεφθούν καλά τι θα ψηφίσουν την Κυριακή των εκλογών. Αμέσως μετά συναντήθηκε με τη διεύθυνση του εργοστασίου και επισήμανε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για τη στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας και τη γενικότερη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας.

Μετά το τέλος της περιοδείας του, ο Χ. Φλωράκης δήλωσε: "Επισκεφθήκαμε αυτή τη βιοτεχνία, η οποία είναι ενδιαφέρουσα. Δεν είναι μονάχα ότι παράγει, όπως τουλάχιστον μας διαβεβαίωσαν, προϊόντα ποιότητας, αλλά απασχολεί και ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων, κάπου 140, κυρίως γυναίκες. Βέβαια, κάνει ένα αγώνα για να επιβιώσει μπροστά σε όλη αυτή τη γενικότερη κρίση που περνάει η κλωστοϋφαντουργία. Εμείς μιλήσαμε στις εργαζόμενες για τις επικείμενες εκλογές, μιλήσαμε για τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος. Στη διεύθυνση τονίσαμε τούτο: Στις προσπάθειες που κάνει για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί παραπέρα, να προσέξει πού θα στρέψει τις προσπάθειές της. Θα τις στρέψει στον περιορισμό του μεροκάματου των εργαζομένων, στο να εντατικοποιήσει την εργασία, ή θα τις στρέψει ενάντια σε εκείνους που καθορίζουν αυτή την πολιτική και κλείνουν βιοτεχνίες και εργοστάσια; Φυσικά εμείς συστήσαμε, την προσπάθειά της να τη στρέψει στην αλλαγή αυτής της πολιτικής".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταυτίστηκε με το εργατικό κίνημα της χώρας μας (2005-05-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-01-15 00:00:00.0)
Οποιος και να βγει, ίδια η πολιτική (2000-04-10 00:00:00.0)
Οποιος και να βγει, ίδια η πολιτική (2000-04-10 00:00:00.0)
Να ενισχυθεί η κοινή αντιιμπεριαλιστική δράση (1997-03-07 00:00:00.0)
"Αν πιάσ' βροχή... θα βρέξ'" (1996-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ