Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Ακόμη πιο ψηλά τη σημαία της ελπίδας

Με μια μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ άρχισαν την αντεπίθεση οι κάτοικοι της εργατούπολης του Θριάσιου Πεδίου

"Στους αγώνες η δύναμη, στο ΚΚΕ η ελπίδα", ήταν το μήνυμα που έστειλαν, χτες, εκατοντάδες κάτοικοι της Ελευσίνας με τη μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, που έδωσε το δικό της ξεχωριστό "παρών",στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πόλη, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές στην Αττική Δήμο Κουμπούρη και Αντώνη Χοροζάνη και το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ Μάκη Μαϊλη.

"Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει", έλεγε το τραγούδι που ακουγόταν από τα μεγάφωνα της πλατείας και έδινε το σύνθημα σε όλους τους κομμουνιστές στη μαχητική συγκέντρωση. Το σύνθημα ότι όσο τα κόμματα της υποτέλειας και του συμβιβασμού και αν επιμένουν, στην Ελευσίνα δε θα πιάσει ποτέ η σκουριά και οι εργαζόμενοί της, που χρόνια τώρα αισθάνονται την εκμετάλλευση των βιομηχάνων στην πλάτη τους, θα κάνουν τη δική τους αντεπίθεση και θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία της Ελευσίνας, πήρε ιδιαίτερο χρώμα από τις δεκάδες κόκκινες σημαίες που ανέμιζαν στον αέρα και από τους δεκάδες Κνίτες και Κνίτισσες που καλούσαν τους νέους από τις γύρω καφετερίες να μην υποταχθούν στα κελεύσματα για "ζωή" με σκυμμένο το κεφάλι. Το φυλλάδιο του ΚΚΕ για τη νεολαία, που μοίρασε η ΚΝΕ, βρήκε ανεπανάληπτη ανταπόκριση. Ετσι οι νέοι της Ελευσίνας έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα αντεπίθεσης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με την αγωνιστικότητά τους.

"Δούλευα σε ρυμουλκό πλοίο, σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου, χωρίς υπερωρίες και άδειες. Πρόσφατα με απέλυσαν. Σήμερα ήρθα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ γιατί πιστεύω ότι μόνο με την οργανωμένη πάλη και με τις θέσεις του Κόμματος θα υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τους νέους", είπε ο Κώστας."Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει ότι ο λαός αρχίζει να ξυπνά και ότι αργά ή γρήγορα θα κάνει τη δική του αντεπίθεση. Η συμμετοχή της νεολαίας στη σημερινή συγκέντρωση ήταν εντυπωσιακή. Δείξαμε έτσι ότι για μας τους νέους δεν υπάρχουν μόνο τα μπαρ, αλλά ότι είμαστε και μέσα στην πραγματική ζωή", είπε η Μπέλα,που μόλις πριν λίγους μήνες τελείωσε το λύκειο.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής Αντ. Χοροζάνης,ο οποίος τόνισε ότι στις 22 του Σεπτέμβρη δίνεται σε όλους η δυνατότητα να δώσουν ένα γερό χαστούκι σ' αυτούς που δεν υπολόγισαν, μετά το '93, τους εργαζόμενους και επέβαλαν σκληρή πολιτική σε βάρος τους. Στη συνέχεια μίλησε ο βουλευτής της Αττικής Δήμος Κουμπούρης,που επισήμανε ότι το ΚΚΕ δε φοβάται τις εκλογές, ζητά την ψήφο του λαού με ψηλά το κεφάλι και δίνει την υπόσχεση πως στις 23 του μήνα θα είναι και πάλι στο μετερίζι του αγώνα.Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Μάκης Μαϊλης, που ζήτησε την υπερψήφιση του Κόμματος και κάλεσε τις τελευταίες αυτές μέρες να πάει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε σπίτι. Κάλεσε, επίσης, τους χιλιάδες εργαζόμενους του μόχθου και της βιοπάλης να αντεπιτεθούν με αγώνες και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ. "Αυτό είναι άλλωστε και το αληθινό νόημα και το μόνο θετικό των πρόωρων εκλογών", σημείωσε. "Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ότι θα υψωθεί ακόμα πιο ψηλά η σημαία της ελπίδας και θα μεγαλώσει η δύναμη του λαού, ώστε να αντεπιτεθεί στα αντιλαϊκά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θέλουν το λαό ραγιά", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ