Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δημαγωγική επιχείρηση εξαπάτησης

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Ορφανός, Μ. Τζανάκης και Στ. Σαμαριτάκης, σε συνέντευξη Τύπου χτες, αποκάλυψαν τη δημαγωγία για τη συνεταιριστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Την έντονη ρουσφετολογία και τη δημαγωγία των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηρακλείου, ενόψει της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, ξεσκέπασαν χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι υποψήφιοι βουλευτές Ηρακλείου του ΚΚΕ Στ. Ορφανός,Μ. Τζανάκης και Στ. Σαμαριτάκης.Οι κομμουνιστές υποψήφιοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ανέφεραν πως η επιλογή της Ενωσης Πεζών για την επίσκεψη του Κ. Σημίτη... αποδεικνύει το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του για τον αγροτικό κόσμο!

"Ακριβώς το "ενδιαφέρον" τους έκανε την άλλοτε ισχυρή Ενωση Πεζών να είναι μία από τις πιο υπερχρεωμένες ενώσεις όλης της Ελλάδας, με χρέη περίπου 8 δισ. δραχμές", τόνισε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ και άλλοτε σύμβουλος στην ΠΑΣΕΓΕΣ, Στ. Ορφανός,και πρόσθεσε: "Χρησιμοποιήθηκε η Ενωση Πεζών τόσα χρόνια, όπως και το υπόλοιπο συνεταιριστικό κίνημα, για να στηρίξει με ζημιά της την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, σε βάρος των αγροτών και της περιοχής. Τώρα, όμως, που το συνεταιριστικό κίνημα βρίσκεται πια σε αδυναμία να συνεχίσει τον ίδιο ρόλο, οι αγρότες της περιοχής Πεζών βλέπουν μπροστά τους γυμνή την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης...".

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν ότι η χρεοκοπία της Ενωσης Πεζών και των άλλων συνεταιρισμών, ήταν ουσιαστικά το μέσον που σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ για να αποφύγει τη χρεοκοπία της δικής του πολιτικής απέναντι στους αγρότες. "Ο Κώστας Σημίτης, σαν υπουργός Γεωργίας, έχει προσωπικές ευθύνες στην πρώτη κατρακύλα της Ενωσης Πεζών το 1982. Γιατί παρότρυνε την ένωση στις εξαγωγές σταφυλιού με υπόσχεση κάλυψης των ανοιγμάτων, υπόσχεση που ποτέ δεν τήρησε όμως. Φαίνεται, ωστόσο, πως νομίζουν ότι ίσως ξεχαστεί από τους αγρότες το "έγκλημα" με κάποιες νέες υποσχέσεις", τόνισαν οι κομμουνιστές.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν, όμως, τα αγροτικά στελέχη του ΚΚΕ και για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι συνεταιριστές του ΠΑΣΟΚ για τη διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος στο Νομό Ηρακλείου και σ' ολόκληρη τη χώρα. "Τόσα χρόνια, δηλαδή, έκαναν τους προστάτες των αγροτών, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν τις οργανώσεις τις οποίες τους εμπιστεύτηκαν οι αγρότες να διαχειριστούν, και τώρα, ούτε οι αγρότες μπορούν να καλυφθούν από κάποιον, να προστατευτούν, ούτε και οι ενώσεις μπορούν πια να παίζουν κανένα ρόλο", τόνισε ο Στ. Ορφανός, και επισήμανε: "Οι συνεταιριστές του ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στον αγροτικό κόσμο για τη σημερινή εξέλιξη" και πρέπει να τους "πληρώσουν" ανάλογα στις εκλογές...

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την περίπτωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Γαβαλά, ο οποίος ως πρόεδρος χρεοκόπησε, ουσιαστικά, την "Ελαιουργική" και "θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ