Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
"Λουκέτο" στο δικομματισμό και τις πολιτικές του

Οι επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού Τρικάλων δηλώνουν αποφασισμένοι να ενισχύσουν το ΚΚΕ που στηρίζει τον αγώνα τους

"Λουκέτο" στο δικομματισμό και τις πολιτικές του, που οδηγούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τον αφανισμό, ετοιμάζονται να βάλουν οι επαγγελματοβιοτέχνες των Τρικάλων στις 22 του Σεπτέμβρη, δηλώνοντας στην πλειοψηφία τους πως τούτη τη φορά θα ψηφίσουν ΚΚΕ.

Στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν χτες στο κέντρο των Τρικάλων οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό, Βασίλης Οικονόμου και Κώστας Μπάλλος,οι καταστηματάρχες, οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες, εξέφραζαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μια πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα, στα Τρίκαλα τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και ο τζίρος τον τελευταίο χρόνο να πέσει κατά 50%. Στις συζητήσεις, που είχαν με τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ οι καταστηματάρχες, κατηγορούσαν και τα άλλα μικρότερα κόμματα ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, επειδή δε στάθηκαν μέχρι τώρα κοντά στους αγώνες τους και στην πράξη στηρίζουν την ολέθρια, για τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες πολιτική, που επιβάλλει η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Ειδικότερα, όμως, για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που προεκλογικά έρχονται και τάζουν "λαγούς με πετραχήλια" στους δοκιμαζόμενους επαγγελματοβιοτέχνες, πολλοί καταστηματάρχες των Τρικάλων σημείωσαν χτες, πως τα δύο αυτά κόμματα δεν πρόκειται να τους ενισχύσουν, αφού έχουν προαποφασίσει να διευκολύνουν την ασύδοτη δράση των μεγάλων πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών. Την οργή και την αγανάκτησή τους εξέφραζαν, επίσης, για το θέμα των "αντικειμενικών" κριτηρίων και το σκηνικό εμπαιγμού που έστησαν προεκλογικά οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού, καθώς και για το ζήτημα της επαγγελματικής στέγης. Πολλοί επίσης από τους καταστηματάρχες επισήμαναν και τις επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας, της αύξησης της ανεργίας στην πόλη και τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεών τους.

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές των Τρικάλων υπενθύμισαν ότι οι κομμουνιστές είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει και αγωνιστεί για τα προβλήματα αυτά και κάλεσαν τους επαγγελματοβιοτέχνες να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Επίσης, υπογράμμιζαν την ανάγκη να ενισχυθεί το λαϊκό μέτωπο που συγκρότησαν οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις του νομού. Οι επαγγελματοβιοτέχνες των Τρικάλων συμφωνούσαν με τα λεγόμενα των βουλευτών και αναγνώριζαν πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματά τους και αγωνίστηκε στο πλευρό τους όλο αυτό το διάστημα. Πολλοί δε από αυτούς δήλωσαν ξεκάθαρα πως σ' αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν το κόμμα που ήταν κοντά τους, το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ