Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύνταξη διά πάσαν χρήσιν!

Με τις 10.000 δραχμές το μήνα αύξηση στην αγροτική σύνταξη πιστεύει ο Μ. Εβερτ ότι θα συγκρατήσει τον αγροτικό πληθυσμό στην ύπαιθρο και θα αποτρέψει την επικείμενη δημιουργία 280.000 ανέργων την προσεχή πενταετία από το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

***

Στην προεκλογική του όμως σύγχυση, ο Μ. Εβερτ ξέχασε πως η αύξηση των 10.000 δραχμών το μήνα στην αγροτική σύνταξη, όταν και εάν δοθεί, δε θα αφορά τους εν ενεργεία αγρότες αλλά τους 750.000 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν ψάχνουν για δουλιά. Ξέρει βεβαίως, ο Μ. Εβερτ ότι το μέτρο αυτό δε θα έχει καμιά θετική επίδραση στη συγκράτηση της ανεργίας. Το προβάλλει όμως συνειδητά, ψηφοθηρικά και αποπροσανατολιστικά γιατί δεν έχει να προτείνει κάτι άλλο ουσιαστικό. Κι αυτό γιατί έχει υποταχθεί στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που στόχο της έχει να μειωθεί ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας μας στο 7% το 2000 από 20% που είναι σήμερα. Γιατί δε θέλει να συγκρουστεί με τη νέα ΚΑΠ των χαμηλών ποσοστώσεων, που δε δίνουν το δικαίωμα στον αγρότη να παράγει. Δε θέλει να συγκρουστεί με τη νέα ΚΑΠ των χαμηλών τιμών και επιδοτήσεων και την ανεξέλεγκτη τιμή των αγροτικών εφοδίων που εξανεμίζουν το αγροτικό εισόδημα και ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Δε θέλει να συγκρουστεί με τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, που ευνοεί τις αθρόες εισαγωγές ξένων αγροτικών προϊόντων σε βάρος της εγχώριας παραγωγής.

***

Οι αγρότες όμως με τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα, αγωνιστικότητα και ενότητα κινητοποιήσεις τους, διάλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης με την ΕΕ και τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ. Αυτή την επιλογή θα επιβεβαιώσουν και στις εκλογές στις 22 του Σεπτέμβρη. Γι' αυτό θα μαυρίσουν αυτούς που υποτάχθηκαν και προσπαθούν να τους εξαπατήσουν για να κρύψουν την υποταγή τους. Γι' αυτό μαζικά θα δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, που μαζί με τους αγρότες αντιστάθηκε στο ξεκλήρισμά τους.

Γιάννης ΣΦΥΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ