Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Ετοιμασίες για τις εκλογές

Διευκρινίσεις σχετικά με την προετοιμασία της Νομαρχίας Αθήνας για τη διενέργεια των επικείμενων βουλευτικών εκλογών έδωσε χτες ο νομάρχης της Αθήνας Δ. Ευσταθιάδης.Σύμφωνα με τον ίδιο, στη νομαρχία έχουν εγκατασταθεί 45 τηλεφωνικές γραμμές. Μέσω αυτών, 80 υπάλληλοι θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα που συγκεντρώνονται στη νομαρχία, από τα 4.469 εκλογικά τμήματα όλης της Αττικής, στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο συνολικός χρόνος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, από τα εκλογικά τμήματα στο υπουργείο, εκτιμάται σε 12 λεπτά.

Το βράδυ των εκλογών θα απασχοληθούν στη νομαρχία περίπου 280 υπάλληλοί της. Οι ειδικοί εκλογείς του νομού (δημόσιοι υπάλληλοι, που θα ψηφίσουν στην εκλογική περιφέρεια όπου υπηρετούν) ανέρχονται σε 35.356. Σε ό,τι αφορά τα ειδικά εκλογικά κέντρα του νομού θα λειτουργήσουν 3 εκλογικά κέντρα στις φυλακές του Κορυδαλλού και 1 στις στρατιωτικές φυλακές του Αυλώνα, για τους κρατούμενους που δεν έχουν στερηθεί των εκλογικών τους δικαιωμάτων. Στον Κορυδαλλό θα ψηφίσουν 170 κρατούμενοι - μεταξύ τους και 3 γυναίκες - 153 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 122 αστυνομικοί. Στο εκλογικό τμήμα των στρατιωτικών φυλακών Αυλώνα ψηφίζουν 11 κρατούμενοι και 40 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Το βράδυ των εκλογών, όπως είπε ο νομάρχης, δε θα δοθούν αποτελέσματα σταυροδοσίας σε υποψήφιους βουλευτές.

Εξάλλου, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Β. Σκουρής συναντήθηκε χτες με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων και συζήτησε θέματα που συνδέονται με τις εκλογές. Τέλος, ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην κατεδάφιση προεκλογικών περιπτέρων υποψήφιων βουλευτών, κινητοποιώντας και συνεργείο κατεδάφισης, αποτελούμενο από 60 υπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ