Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε τον πολιτικό τουρισμό

Σε μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Ροτόντας, στη Θεσσαλονίκη, μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Στη συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων και στην αγωνιστική και πολιτική συνέπεια του ΚΚΕ αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης,σε μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην πλατεία της Ροτόντας.

Σχετικά με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Κ. Σημίτη στη Θεσσαλονίκη και τις υποσχέσεις της ΝΔ ο Αγάπιος Σαχίνης είπε:

"Το έργο των εξαγγελιών κάθε χρόνο στη ΔΕΘ το έχουμε ξαναδεί. Αυτό όμως που κατέθεσε με σιγουριά ο κ. Σημίτης είναι πως η πολιτική της λιτότητας, της μείωσης των εισοδημάτων και των συντάξεων αποτελεί στρατηγική επιλογή για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν έχουμε κρίση της ελληνικής οικονομίας αλλά κρίση των μισθών και των εισοδημάτων. Από την άλλη ο Μ. Εβερτ επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του, για να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τη βαρβαρότητα αυτών των πολιτικών".

Σχολιάζοντας τις μεταγραφές "αυτών που αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα", μεταγραφές που έγιναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, ο Αγάπιος Σαχίνης τόνισε:

"Εμείς σαν ΚΚΕ ούτε δεχτήκαμε ούτε πρόκειται να δεχτούμε τον πολιτικό τουρισμό. Οσοι επιχειρούν και νομίζουν πως θα ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους με τις παραλλαγές σε κόμματα και σχηματισμούς, διεκδικώντας πολιτικές στέγες να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση σε λίστες χωρίς σταυρούς, ψαρεύουν σε θολά νερά".

"Ο ελληνικός λαός, κατέληξε ο Αγάπιος Σαχίνης, πολύ γρήγορα θα τους θέσει στο περιθώριο και θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει στις 22 Σεπτέμβρη αναδεικνύοντας το ΚΚΕ ισχυρή δύναμη και μέσα και έξω από τη Βουλή". Στο τέλος της συγκέντρωσης μέλη του συλλόγου υιοθετημένων παιδιών που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη πλησίασαν και είπαν χαρακτηριστικά στον υποψήφιο του ΚΚΕ: "Αγωνιζόμαστε για σας γιατί μόνο εσείς σταθήκατε πραγματικά στο πλάι μας".

Εξορμήσεις παντού

Στο μεταξύ και χτες συνεχίστηκαν σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης οι εξορμήσεις των υποψηφίων του ΚΚΕ. Καθημερινά, από όλες τις γειτονιές, τα μηνύματα είναι θετικά και σημειώνεται μια σαφής άνοδος της επιρροής του ΚΚΕ. Στις 9 το πρωί ο Κώστας Σαπρανίδης περιόδευσε στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων και μίλησε με τους μικροπωλητές και τους δημότες του πιο πυκνοκατοικημένου δήμου της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι αναγνώρισαν τη μαχητική παρουσία του ΚΚΕ και κατηγόρησαν τα δύο μεγάλα κόμματα για κοροϊδία και αδιαφορία στα λαϊκά προβλήματα.

Το εργοτάξιο του Δήμου Κορδελιού και τις υπηρεσίες του Δήμου Ευόσμου επισκέφθηκε από τις 7.30 το πρωί ο Βασίλης Τζήκας.Μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο εργοτάξιο του Δήμου Κορδελιού και στο διάλογο που αναπτύχθηκε, οι εργαζόμενοι έδειξαν αγανακτισμένοι με την πολιτική της λιτότητας και αρκετοί αν και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν πως θα ψηφίσουν κόκκινα. Ανάλογη υποδοχή επιφύλαξαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Ευόσμου.

Μεγάλο ενδιαφέρον στις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ έδειξαν και οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του κήπου ΧΑΝΘ του Δήμου Θεσσαλονίκης, που επισκέφθηκε στις 7 το πρωί ο Αγάπιος Σαχίνης.Ο υποψήφιος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και στάθηκε ιδιαίτερα στην ιδιωτικοποίηση τομέων του δήμου, που απειλεί με μαζικές απολύσεις και κατάργηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τόνισε πως απ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο και μάλιστα από τις ψήφους των εργαζομένων, με στόχο να δυναμώσει η αντίσταση του λαού στη νέα αντεργατική επίθεση. Στη συνέχεια ο Αγάπιος Σαχίνης επισκέφθηκε το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, όπου δήλωσε πως το ΚΚΕ πιστεύει στην οικονομική και θεσμική ενίσχυσή του, έχοντας να προσφέρει πολλά στο λαό της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ