Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δε χαρίζουμε καμία ψήφο

- Τι περιμένετε από τις εκλογές;

- Τίποτα.

- Εσείς;

- Να γίνει έστω ένα μικρό βήμα.

- Τι βήμα να 'ναι αυτό;

- Δεν ξέρω, κάτι, να φύγουμε απ' το βάλτο.

Ηράκλειο Αττικής, χτες το βράδυ. Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα περιοδεύει στα καταστήματα και στις καφετέριες γύρω από την πλατεία. Συζητά με νέα παιδιά κατά κύριο λόγο. Κοντά της κι ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου.Στην αρχή των συζητήσεων δείχνει να κυριαρχεί μία μηδενιστική διάθεση. Καθώς η συζήτηση προχωρά, τα πράγματα γίνονται πιο καθαρά. Η ανεργία, η ανασφάλεια, η έλλειψη προβολής οράματος, κάνουν την εμφάνισή τους στις κουβέντες.

Το μήνυμα από την αντιπροσωπεία του Κόμματος ένα: Αντισταθείτε! Αντεπιτεθείτε μαζί με το ΚΚΕ!

Λίγο αργότερα οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν την περιοδεία ζητούν να μάθουν από την Αλ. Παπαρήγα ορισμένες πρώτες διαπιστώσεις για τη μέχρι τώρα πορεία της εκλογικής μάχης. "Διαπιστώνουμε, σημειώνει η Γραμματέας του Κόμματος, μια διεύρυνση του κύκλου επιρροής του ΚΚΕ. Είναι διακριτό πλέον ένα διευρυμένο ακροατήριο. Από την πλευρά μας παραμένουμε στο κάλεσμα προς όλους όσοι θέλουν να τιμωρήσουν τον δικομματισμό, να το κάνουν συγκεντρώνοντας τις ψήφους τους στο ΚΚΕ, ώστε από πιο ισχυρές θέσεις μετεκλογικά να στηρίξει τους αγώνες που έρχονται ".

Οι συζητήσεις στις καφετέριες συνεχίζονται. Ερωτήσεις για τα πάντα: "Επανάσταση θα γίνει; ". "Να σου πω: Ετσι όπως έχουν τα πράγματα μόνο μια συνολική ανατροπή τα φτιάχνει. Με μερεμέτια δε γίνεται τίποτα. Μόνο που για την επανάσταση χρειάζεται συγκέντρωση δυνάμεων. Γι' αυτό παλεύουμε σήμερα". "Καλή επιτυχία". "Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια".

Στο τέλος της περιοδείας μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην πλατεία, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ανάμεσα στ' άλλα ότι: και με το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ότι αρχίζει και ξεμπλοκάρει ένα μέρος του κόσμου. Σ' αυτήν την εκλογική μάχη, συνέχισε, υπήρχε δυνατότητα στο λαό να δει τα πράγματα πιο καθαρά. Εμείς προσπαθήσαμε να εμπνεύσουμε στο λαό την ελπίδα ότι μπορεί να τα καταφέρει αν αξιοποιήσει το όπλο του αγώνα.Με βάση και τη δουλιά που κάναμε μπορούμε από δω και μπρος να μετράμε επιτυχίες για το Κόμμα, όχι μόνο εκλογικές. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα, μιλήσαμε για αντίσταση και αντεπίθεση. Μιλώντας ειδικά με τα νέα παιδιά, τονίζουμε πως πρέπει να καταλάβουν τη δύναμή τους, τη δύναμη του αγώνα. Βάλαμε ανοιχτά στο λαό την προοπτική του σοσιαλισμού που είχε θολώσει τα τελευταία χρόνια.Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε το λαό να εμπιστευτεί τη δύναμή του κι από τη Δευτέρα με περισσότερους βουλευτές, με μεγαλύτερη ορμή, να δουλέψουμε μέσα κι έξω απ' τη Βουλή υπερασπίζοντας τα λαϊκά συμφέροντα. Δώσαμε μέχρι τώρα τη μάχη με αυτοπεποίθηση. Τώρα να πάμε πιο μακριά το μήνυμα της αντίστασης. Δε χαρίζουμε την ψήφο κανενός αριστερού, ριζοσπάστη, αμφισβητία, λέμε όχι στην κινδυνολογία που καλλιεργείται για να εκβιαστεί την τελευταία στιγμή η ψήφος των αναποφάσιστων. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι μέχρι και την τελευταία στιγμή καλούμε τον κόσμο να κάνει ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ