Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Με νοοτροπία τραμπούκων κατά των εργαζομένων

Κλιμάκιο υποψηφίων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον υφυπουργό Α. Φούρα, κατέφυγε σε απειλές και προπηλακισμούς όταν οι εργαζόμενοι της Π-Π τους υπενθύμισαν τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές τους υποσχέσεις

Με νοοτροπία και πρακτικές τραμπούκων εισέβαλε, χτες το πρωί στο εργοστάσιο της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" στην Πάτρα, κουστωδία υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανδρέα Φούρα και με απειλές και βία απαίτησαν την ψήφο των εργαζομένων! Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ανδρέας Φούρας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, Δημήτρης Σκαμνάκης, Μαρία Θωμά, Δημήτρης Γεωργόπουλος, Δημήτρης Κουτσόγιωργας, Παναγιώτης Βουρνάς και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος,στελέχη της ΝΕ Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ και οι... απαραίτητοι για την περίσταση τραμπούκοι!

Χωρίς καμιά συνεννόηση - θεωρώντας προφανώς την Π-Π τσιφλίκι τους - εισέβαλαν στο εργοστάσιο για "προεκλογική" επίσκεψη. Και, στην πραγματικότητα, όπως αποδείχτηκε, με στόχο την τρομοκράτηση και την υφαρπαγή ψήφων από τους εργαζόμενους. Μόλις το προσωπικό του εργοστασίου αντίκρισε τον υφυπουργό τον υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες και συνθήματα "αθλητικού περιεχομένου", θυμίζοντάς του, ταυτόχρονα, ότι με την ενασχόληση του με τα αθλητικά "δε βρήκε χρόνο" να ενδιαφερθεί με τα τοπικά προβλήματα.

Ο Α. Φούρας οργισμένος πήγε στα γραφεία του σωματείου εργαζομένων και επιτέθηκε στον πρόεδρο Δ. Γκολφινόπουλο, ο οποίος πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, θεωρώντας τον "προβοκάτορα" και "αγνώμονα", που δεν εκτίμησε τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ γι' αυτόν. Στην επίθεση αυτή αντέδρασε το μέλος του ΔΣ Λ. Χριστόπουλος, ο οποίος ζήτησε και εξηγήσεις από τον υφυπουργό για τις ενέργειές του. Του επισήμανε πως δεν έχει καμιά δουλιά στο χώρο του εργοστασίου και δε νομιμοποιείται, εν πάση περιπτώσει, να συμπεριφέρεται έτσι στους εργαζόμενους. Ο συνδικαλιστής υπενθύμισε στον Α. Φούρα μια προηγούμενη προεκλογική "δέσμευσή" του που δήλωνε πως "αν το ΠΑΣΟΚ δε λειτουργήσει την Π-Π, εγώ θα ξυρίσω το μουστάκι μου" και ενημέρωσε με ειρωνική διάθεση τον υφυπουργό ότι: "Οι εργαζόμενοι ήδη ετοιμάζουν τα ξυραφάκια για να ξυρίσεις το μουστάκι σου. Είσαι έτοιμος να εκπληρώσεις την υπόσχεσή σου;" Τότε - καθώς του υπενθύμισαν τις ψεύτικες υποσχέσεις - χάνοντας την ψυχραιμία του και σε έξαλλη κατάσταση ο Α. Φούρας, βοηθούμενος από τους ψευτοπαλικαράδες που τον συνόδευαν, επιτέθηκε στον συνδικαλιστή της Π-Π και επιχείρησε να τον γρονθοκοπήσει! Ευτυχώς που επενέβησαν οι άλλοι εργαζόμενοι και απέτρεψαν τη συμπλοκή. Υπερασπίστηκαν τους συναδέλφους τους και ζήτησαν από την "κουστωδία" του ΠΑΣΟΚ "να εγκαταλείψει αμέσως το εργοστάσιο γιατί δεν έχει καμιά δουλιά εκεί".

Το επεισόδιο αυτό δείχνει την αντιμετώπιση, που έχουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ από την επαφή τους με τον κόσμο που κορόιδεψαν. Δείχνει επίσης την απόγνωση, στην οποία έχουν περιέλθει οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μεταχειρίζονται απειλές και να μη διστάζουν ακόμα και να επιχειρήσουν τη χειροδικία προκειμένου να διατηρήσουν βουλευτικούς και υπουργικούς θώκους. Δείχνει τέλος, η πρακτική τους αυτή, μέχρι πού μπορούν να φτάσουν την ύστατη ώρα πριν την κάλπη, αποβάλλοντας το "εκσυγχρονιστικό" τους προσωπείο.

Καταδικάζει η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ

Την επίθεση και τους προπηλακισμούς ενάντια σε εργαζομένους καταγγέλλει η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει:

"Καταδικάζουμε τις τραμπούκικες επιθέσεις και προπηλακισμούς σε εργαζομένους και μέλη της Διοίκησης του Σωματείου της Π-Π από ομάδα υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον υφυπουργό Α. Φούρα. Είχαν το θράσος αυτοί που, μαζί με τη ΝΔ, οδήγησαν στο κλείσιμο την Π-Π, με απειλές και εκβιασμούς να ξαναζητήσουν την ψήφο των εργαζόμενων. Οι εκβιασμοί, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία πάνε χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική".

Η ΝΕ Αχαϊας προειδοποιεί τους εργαζόμενους, ανέργους, τους νέους και τις νέες να "σκεφθούν τι αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζουν για μετά τις 23 Σεπτέμβρη, αφού προεκλογικά φθάνουν να προπηλακίζουν τους εργαζόμενους". Τέλος, καλούνται οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός "να καταδικάσουν τους τραμπούκους, να αποδυναμώσουν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να καταψηφίσουν τα κόμματα του δικομματισμού και τους συνοδοιπόρους τους. Να ενισχύσουν αποφασιστικά με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Για να μπει φραγμός στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία, στη λιτότητα και στην ανεργία. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση στη συντηρητική πολιτική, την υποτέλεια και το συμβιβασμό".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον τόπο του εγκλήματος γυρνάνε οι θύτες... (2005-09-21 00:00:00.0)
Με ξένα κόλλυβα (2000-01-01 00:00:00.0)
Απτόητοι, κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα (1999-02-03 00:00:00.0)
Νέα επίθεση κατά Φούρα (1996-05-23 00:00:00.0)
Βγαίνουν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ (1996-04-19 00:00:00.0)
Εσωκομματικός κασετοπόλεμος (1996-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ