Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γιατί τόσο ... "γλείψιμο";

Εύλογα ερωτηματικά μάς προκαλεί το... "γλείψιμο" της ΕΞΟΥΣΙΑΣ γύρω από το θέμα των αυξήσεων των βουλευτικών αποζημιώσεων. Οπως μας "πληροφορεί" η καλή εφημερίδα είναι "κραυγαλέο ψέμα" ότι οι βουλευτικοί μισθοί διπλασιάστηκαν. Η αύξηση, εξηγεί, δεν είναι 620.000 δραχμές, αλλά μέχρι 150.000, επειδή, σύμφωνα με το νόμο για τις φοροαπαλλαγές, καταργήθηκε το ιδιαίτερα υψηλό αφορολόγητο όριο που είχαν μέχρι πέρσι οι βουλευτές.

Ολα αυτά δεν είναι καθόλου μακριά από την αλήθεια. Ετσι ακριβώς συμβαίνει. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την απόφαση που πήραν... αντισταθμίζουν πλήρως τις επιπτώσεις που είχε για τις αποδοχές τους η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τσοντάρουν κι από πάνω 150 έως 200 χιλιάρικα αύξηση. Με δυο λόγια προώθησαν προς ίδιον όφελος "φωτογραφική διάταξη" ακύρωσης νόμου που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει...

Επειδή, όμως, ακριβώς αυτή η μεθόδευση ξεπερνάει και κάθε όριο πολιτικής και ηθικής πρόκλησης, μας δημιουργεί ερωτηματικά η στάση της ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Πολύ περισσότερο που πέρσι, στο όνομα δήθεν του νοικοκυρέματος της οικονομίας - πρωταγωνιστούσε φανατικά υπέρ της κατάργησης των όποιων φοροαπαλλαγών είχαν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ