Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφασισμένοι να αντιδράσουν

Οι εργαζόμενοι στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις,την περίοδο διεξαγωγής των πανελλήνιων εισαγωγικών εξετάσεων στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων στις αρχές του Σεπτέμβρη,είναι οι εργαζόμενοι σ' αυτές, μετά και την προχτεσινή άκαρπη συνάντηση του Σωματείου τους με τη διεύθυνση των Σχολών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δε συνάντησαν μόνο την άρνηση σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλά έκπληκτοι άκουσαν τη διευθύντρια των Σχολών να τους λέει ότι αν απεργήσουν την περίοδο των εξετάσεων, θα επιδιώξει να αναλάβουν τη διεξαγωγή τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας. Η απάντηση αυτή εξόργισε τους εργαζόμενους, όπως και το γεγονός ότι εδώ και καιρό, παρά τις προσπάθειές τους, οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης αρνούνται να τους δεχτούν σε συνάντηση. Η στάση αυτή των αρμοδίων έχει προκαλέσει ερωτηματικά στους εργαζόμενους για το αν τελικά ενδιαφέρονται για τη δημόσια τουριστική εκπαίδευση και για το πού αυτή οδηγείται.

Το κύριο αίτημα των εργαζομένων αφορά την άμεση νομοθέτηση σύγχρονου κανονισμού λειτουργίας των Σχολών (η λειτουργία των οποίων διέπεται σήμερα από Βασιλικά Διατάγματα), ενώ τονίζουν ότι αν το αίτημά τους αυτό δεν ικανοποιηθεί σύντομα, οι σχολές θα οδηγηθούν στη διάλυση. Ζητάνε ακόμα να τους καταβάλλεται το επίδομα διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων, όπως στους εργαζόμενους του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ