Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Επιμένουν αγωνιστικά

Στον αποκλεισμό του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας προχωρούν οι ναυτεργάτες τη Δευτέρα, συνεχίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα τους

Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουν σταθερά οι ναυτεργάτες, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, για ναυτολόγηση χωρίς κεφαλομεσίτες, για την προστασία της απασχόλησης. Μεθαύριο Δευτέρα, οι ναυτεργάτες θα αποκλείσουν από τις 10 το πρωί τις εισόδους του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,απαγορεύοντας στους ναυτιλιακούς πράκτορες να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Γραφείου, απαιτώντας τη ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, την απορρόφηση και προστασία των ανέργων.

Η μάχη των ναυτεργατών για μπάρκο χωρίς "φακελάκια" έχει αρχίσει από τις αρχές του περασμένου Ιούνη, με πρωτοπόρους την Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και την Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Τις επόμενες μέρες ο αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία θα στραφεί και κατά των ναυτιλιακών εταιριών που δρομολογούν ανασφάλιστα πλοία και αρνούνται να προσλάβουν Ελληνες ναυτεργάτες. Οι ναυτεργάτες με τον αγώνα τους θα συνεχίσουν να πιέζουν και την πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την ανάκληση των αντιναυτεργατών μέτρων της κυβέρνησης.

Οσον αφορά την παραβίαση της νομοθεσίας για τις οργανικές συνθέσεις, από τους εφοπλιστές,αυτή έγινε ακόμα πιο ορατή στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης. Τόσο στα λιμάνια του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, όπου οι συνδικαλιστές δεν εντόπισαν πλοίο χωρίς ελλείψεις στη σύνθεσή του. Χαρακτηριστικά ήταν τα παραδείγματα του δεξαμενόπλοιου ΒΑΡΚΙΖΑ, το οποίο επιπλέον ήταν και σάπιο. Την πρώτη μέρα που το επισκέφτηκαν οι συνδικαλιστές δεν έβρισκαν καν νηολόγιο!

Παραβιάσεις στη σύνθεση εντοπίστηκαν επίσης στο πλοίο ΑΡΙΕΤΤΑ που βρισκόταν στο Αλιβέρι, με έλλειψη ναυτών, λιπαντών και θαλαμηπόλου, στο πλοίο ΑΡΜΑΤΑ όπου είχε 13 Ελληνες από τους 19 που προβλέπει η σύνθεση, το πλοίο ΣΑΝ ΒΙΛ με 11 Ελληνες στο πλήρωμα από τους 17 που προβλέπεται. Στα λιμάνια του εξωτερικού εκτός από την παραβίαση της σύνθεσης οι συνδικαλιστές αντίκρισαν την αλλαγή της γαλανόλευκης με σημαία ευκαιρίας μέσα σε λίγα λεπτά και το σβήσιμο της ονομασίας του λιμανιού του νηολογίου. Ετσι, στο λιμάνι της Αμβέρσας, λίγο πριν καταπλεύσει το πλοίο TARPON SANTIAGO οι ναύτες μέσα σε λίγη ώρα έσβησαν τη λέξη: "ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ" και ανέγραψαν πάνω της τη λέξη: "LIMASSOL" αναρτώντας βέβαια και τη σημαία Κύπρου!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτωπο αγώνα για εφ' όλης της ύλης αντεπίθεση (2002-12-20 00:00:00.0)
Μείωσαν τις συντάξεις!!! (2002-10-04 00:00:00.0)
Απεργιακό "σήμα" σ' όλα τα λιμάνια (1997-07-19 00:00:00.0)
Ναι στη συνέχιση των αγώνων, αλλά... (1997-07-02 00:00:00.0)
Στον εισαγγελέα φάκελος - "φωτιά" (1997-06-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικός άνεμος πνέει στα πελάγη (1996-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ