Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μπλόκο" στους εκβιασμούς

Το ΕΚ Αγρινίου καταγγέλλει τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ που παραβιάζουν το ωράριο λειτουργίας και καλεί σε αγωνιστική αντίσταση

Την επίθεση των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ ενάντια σε αποφάσεις Νομαρχιακών Συμβουλίων, θετικές για τους εργαζόμενους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,με αφορμή την πρόσφατη άρνηση των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ να συμμορφωθούν με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αγρινίου για κλείσιμο των καταστημάτων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης και το Σάββατο στις 2.30μμ..

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "γίνεται ξεκάθαρο και από τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΣΜΕ, ότι απαιτούν και επιδιώκουν να αλλάξουν οι σχετικές αποφάσεις, γιατί διαφορετικά θα απαιτήσουν τα σούπερ μάρκετ να είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο, πράγμα που αποτελεί και στόχο τους".

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει επίσης ότι πέρα από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν στο πλευρό τους και "ορισμένους "συνδικαλιστές" της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,οι οποίοι, αφού ξεπούλησαν τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και των μικρομεσαίων για ένα καλύτερο και ανθρώπινο ωράριο, τώρα πλέον παίρνουν ανοιχτά το μέρος του ΣΕΣΜΕ και των μεγαλεμπόρων".

Ακόμα, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διαψεύδει τα "σκόπιμα" δημοσιεύματα της εφημερίδας "Καθημερινή", που έκαναν λόγο για μαζικές συλλήψεις εργαζομένων σε καταστήματα του Αγρινίου, οι οποίοι δε συμμορφώθηκαν με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι συλλήψεις αφορούσαν "υπευθύνους σούπερ μάρκετ που δεν έκλεισαν τα καταστήματα, καθώς επίσης και ορισμένους άλλους που αρνήθηκαν να υποδείξουν τους υπευθύνους του καταστήματος όπου εργάζονταν, προφανώς κάτω από τις απειλές των υπευθύνων και της εργοδοσίας".

Τέλος, το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να μην υποχωρήσουν σε εκβιασμούς και σε απειλές της εργοδοσίας, να εφαρμόσουν το ωράριο που αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο και να αγωνιστούν ενωμένοι για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Καλεί ακόμα όλους τους φορείς του νομού να αποκρούσουν αποφασιστικά την επίθεση των μεγαλεμπόρων για αλλαγή του ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ