Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο Δούρειος Ιππος

Πτώση, κατά 2,7%, σημείωσε ο δείκτης τιμών των αγροτικών προϊόντων το 1996 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε προχτές η EUROSTAT. Κι από κοντά έρχεται ο Φ. Φίσλερ, επίτροπος Γεωργίας, να δηλώσει: "Οι Ευρωπαίοι αγρότες πρέπει να πάψουν να βασίζονται στις κοινοτικές επιδοτήσεις για τις εξαγωγές τους σε σιτηρά" και να συμπληρώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί, ήδη, σχέδιο κατάργησης του συστήματος της αγρανάπαυσης.

Ολα αυτά αποτελούν λιγοστά μόνο παραδείγματα της καθημερινής, πρακτικής πλέον εφαρμογής των συμφωνιών της ΓΚΑΤΤ και των συνεχώς αυξανόμενων δυσκολιών και προβλημάτων, που θ' αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα οι φτωχοί και μικροί αγρότες σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Επιβεβαιώνουν, όμως, και κάτι άλλο. Το χαρακτήρα και το ρόλο Δούρειου Ιππου που είχαν από την αρχή της θεσμοθέτησης και της λειτουργίας τους οι διάφορες κοινοτικές επιδοτήσεις. Γεγονός που μόνο το ΚΚΕ κατάγγειλε από την πρώτη στιγμή. Και δυστυχώς, για τους αγρότες και ιδιαίτερα για όσους κατάφεραν οι επιδοτήσεις να ξεγελάσουν, οι καταγγελίες του ΚΚΕ τώρα δικαιώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ