Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαιτούν την απόσυρσή του

Οι οικοδόμοι Λάρισας και Πάτρας ζητούν την απόσυρση του άρθρου 26

Να αποσύρει η κυβέρνηση το άρθρο 26 του νόμου για τους νέους αγρότες, με το οποίο μειώνονται κατά 50% οι ελάχιστες καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές σε οικοδομικοτεχνικά έργα στις αγροτικές περιοχές, ζητά με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι με το συγκεκριμένο άρθρο η κυβέρνηση καταδικάζει τους οικοδόμους να μένουν ανασφάλιστοι, ενώ οδηγεί το ΙΚΑ στη χρεοκοπία. Σημειώνει ότι, αν θέλει η κυβέρνηση να δώσει κίνητρα στους αγρότες, να αναλάβει το κόστος χρηματοδοτώντας τους απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπογραμμίζοντας ότι για τους οικοδόμους της Θεσσαλίας,λόγω του ότι είναι κύρια αγροτική περιοχή, το πλήγμα θα είναι μεγάλο, δηλώνει ότι "δε θα μείνουμε θεατές αυτής της κατάστασης και θα απαντήσουμε με αγώνες και ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του".

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο άρθρο με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας,που τονίζει πως "αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να υποστηρίξει τους αγρότες, θα πρέπει να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων την καταστροφική αντιαγροτική πολιτική των Βρυξελλών και να σταματήσει τις διώξεις των αγροτών". Καταλήγει, υπογραμμίζοντας πως "δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μείνουν οι οικοδόμοι χωρίς την ασφάλιση και τις παροχές που δικαιούνται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ