Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
"Οχι" στους συμβιβασμούς

Ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί τους εργαζόμενους, μπροστά στις εκλογές αντιπροσώπων στο ΔΣ της επιχείρησης, να μη δεχτούν αδιέξοδα και συμβιβασμούς

Σε υπερψήφιση των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, καλεί ο Συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ,με διακήρυξή του προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ,ενόψει των εκλογών που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη 12 Αυγούστου, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο ΔΣ της ΛΑΡΚΟ ΑΕ.

Στη διακήρυξη επισημαίνεται η μεγάλη μείωση προσωπικού τα τελευταία χρόνια και ότι πρόσχημα για τη μείωση, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, ήταν τα υπαρκτά προβλήματα της επιχείρησης που όμως οδήγησαν σε απολύσεις, "οικειοθελείς" αποχωρήσεις, και κατεδάφιση κατακτήσεων.

"Για να ξεκαθαρίσεις πού πρέπει να δώσεις την ψήφο σου" - τονίζεται στη διακήρυξη - "πρώτα πρέπει να θυμηθείς ότι παλιότερα που έστελνες εκπροσώπους στο ΔΣ της εταιρίας από τον συνδυασμό της ΕΝΟΤΗΤΑΣ,είχες επιτυχίες και λύσεις σε πολλά αιτήματά σου".

"Τα σχέδια που επεξεργάζονται τα κυβερνητικά επιτελεία, η διεύθυνση της ΛΑΡΚΟ, η ΕΤΕΒΑ, - συνεχίζει η διακήρυξη - προβλέπουν την παραπέρα περικοπή των κατακτήσεων. Στόχος τους είναι η παραπέρα μείωση του προσωπικού, να βάλουν χέρι στις παροχές των αποζημιώσεων, να περικόψουν όλες τις δαπάνες για τους οικισμούς και να τις φορτώσουν στους εργαζόμενους, να πλήξουν ιδιαίτερα τις λειτουργίες στα μεταλλεία, να παγώσουν τις αυξήσεις και πολλά άλλα αντεργατικά μέτρα".

"Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η φιλοσοφία που ακολουθήθηκε από τις διευθύνσεις της εταιρίας, αλλά και από τις κυβερνητικές κάθε φορά παρατάξεις, είναι στρατηγική επιλογή της Συνθήκης του Μάαστριχ και της "Λευκής Βίβλου",που χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, υποστηρίζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών και προσπαθεί να μας επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα".

"Η φιλοσοφία αυτή" - καταλήγει η διακήρυξη - "είναι ένα αδιέξοδο που οδηγεί στην καταστροφή της εταιρίας και των εργαζομένων, υποθηκεύοντας το μέλλον της εργατικής τάξης και της χώρας μας και κανένας δεν πρέπει να την αποδεχτεί και να συμβιβαστεί μαζί της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ