Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μια σοβαρή κατάκτηση

Ως μια σημαντική κοινωνική κατάκτηση, στον ευαίσθητο τομέα της ισότητας των δύο φύλων, πρέπει να θεωρηθούν τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας, που διεξήγαγε το "Whirpool Foundation" στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και δημοσιοποιήθηκαν σε πρόσφατο συνέδριο γυναικών δημοσιογράφων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία ανδρών και γυναικών δηλώνει τη συμφωνία της με την εργασία της γυναίκας και θεωρούν ότι ο συνδυασμός των ρόλων στην οικογένεια και στην παραγωγή αποτελεί τον καλύτερο συνδυασμό και τον ιδεώδη τρόπο ζωής για όλους.

Βέβαια, η έρευνα δεν περιλαμβάνει τους σκληρούς αγώνες που χρειάστηκε να γίνουν, για να φτάσουμε στα σημερινά αποτελέσματα. Ούτε τη σοβαρή επίθεση που δέχεται και πάλι σήμερα το δικαίωμα της γυναίκας στην εργασία, τις σοβαρές ανισότητες που σφραγίζουν όλους τους χώρους δουλιάς - αλλά και την οικογένεια - όπως και το γεγονός πως η ανεργία είναι περισσότερο αυξημένη στο χώρο των γυναικών.

Η ουσία, όμως, του προαναφερόμενου στοιχείου της έρευνας παραμένει και αποτελεί ένα γερό θεμέλιο για την αντιμετώπιση και των σημερινών, σοβαρών προβλημάτων και εμποδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ