Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ποιον πειράζει ο έλεγχος...

Την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία πίεση από τη διοίκηση του ΙΚΑ "να στερηθούν της αναπηρικής σύνταξης οι πραγματικά ανίκανοι και ανάπηροι" και ότι αντίθετα γίνεται προσπάθεια για να κοπεί "κάθε σύνταξη - "μαϊμού"", αναφέρει σε επιστολή του προς το "Ρ" ο διοικητής του ΙΚΑ Γρ. Σολωμός,με αφορμή τις θέσεις της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας του ΙΚΑ που δημοσίευσε η εφημερίδα στις 2 Αυγούστου.

Αν και το σχετικό ρεπορτάζ βασίστηκε σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας - η οποία αναντίρρητα έχει δικαίωμα να εκφέρει γνώμη και να τη δημοσιοποιήσει - ο διοικητής του ΙΚΑ απευθύνεται στην εφημερίδα και όχι στην Ομοσπονδία για τις θέσεις που διατυπώνονται στο δημοσίευμα.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων υποστήριζε στην ανακοίνωσή της την ανάγκη αδιάβλητης κρίσης από τις επιτροπές του ΙΚΑ, σχετικά με τις αιτήσεις για αναπηρικές συντάξεις. Ωστόσο, επισήμαινε ότι οι επιτροπές δεν πρέπει να επηρεάζονται, για να "κόβουν" αδικαιολόγητα αιτήσεις και θεώρησε ότι η πρόθεση συγκρότησης μιας ειδικής επιτροπής ελέγχου αυτών των αποφάσεων, η οποία θα έχει τη δυνατότητα ανατροπής τους,επιβεβαιώνει τους φόβους της. Η Ομοσπονδία εκτιμούσε επίσης ότι πρόθεση του διοικητή του ΙΚΑ είναι η πραγματοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης για μείωση των αναπηρικών συντάξεων. Τέλος, ζητούσε να μειωθεί το όριο του 80% αναπηρίας, που ισχύει σήμερα για χαρακτηρισμό ολικής αναπηρίας.

Ο διοικητής του ΙΚΑ αρνείται στην επιστολή του ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να "κόψει" τις αναπηρικές συντάξεις, δεν αναφέρεται όμως στο αίτημα των συνταξιούχων για μείωση του ποσοστού για ολική αναπηρία.

Επιπλέον, αναρωτιέται αν μας "πειράζει ο έλεγχος". Ούτε οι συνταξιούχοι, ούτε η εφημερίδα υπερασπίστηκαν ανάπηρους - "μαϊμού". Αντίθετα οι συνταξιούχοι υπερθεμάτισαν για τις αδιάβλητες κρίσεις, έτσι ώστε οι συντάξεις να δίνονται σε αυτούς που έχουν πραγματικά πρόβλημα σε αντίθετη κατεύθυνση από τις επιταγές της ΚΟΜΙΣΙΟΝ που έχει δώσει "σήμα" για μείωση των αναπηρικών συντάξεων.

Προσθέτει, επίσης, η διοίκηση του ΙΚΑ ότι αν καταργηθεί ο έλεγχος "να καταργήσουμε και τις επιτροπές και να παίρνει σύνταξη αναπηρίας όποιος κάνει αίτηση", κάτι που η Ομοσπονδία Συνταξιούχων δεν υποστήριζε στην ανακοίνωσή της και την αδικεί, τουλάχιστον, μια τέτοια ερμηνεία.

Οσο για το ότι η κυβέρνηση ζητά "διαφάνεια και αδιάβλητο κρίση", πρέπει να σημειωθεί ότι η πολιτική της διακρίνεται για το αντίθετο και ότι οι επιθυμίες των Βρυξελλών είναι γι' αυτήν διαταγές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβερνητική κοροϊδία συμπληρώνει τις περικοπές (2016-09-21 00:00:00.0)
Αναπηρία κατά τα διεθνή πρότυπα (2014-11-12 00:00:00.0)
Οργανώνουν ξεσηκωμό ενάντια στις νέες κυβερνητικές προκλήσεις (2013-03-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στη διοίκηση του ΙΚΑ (2012-03-14 00:00:00.0)
Οργανώνουν την πάλη τους (2011-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ