Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ
ΧΑΡΑΤΣΙ 50 ΔΙΣ.
από την κυβέρνηση στους δήμους

Πενθήμερο κλείσιμο διαμαρτυρίας των δήμων της Αττικής αποφάσισε το συνέδριο της Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Μονόδρομος, η αντίσταση στη φορομπηχτική πολιτική

Η κυβέρνηση εκβιάζει ωμά την αυτοδιοίκηση, αξιώνει την επιβολή και νέων φόρων σε τοπικό επίπεδο, προαναγγέλλει υφαρπαγή 50 δισ. από τα ποσά που οι δημότες έχουν πληρώσει ήδη ως φόρους υπέρ της αυτοδιοίκησης.

Με πενθήμερο - κατ' αρχήν - κλείσιμο των δήμων, απαντούν οι δήμαρχοι της Αττικής και καλούν την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας να ανταποκριθεί έστω και τώρα στο ρόλο της.

Οι αιρετοί χρειάζεται να αντιπαλέψουν την πρόσθετη φορολογία και τις κατευθύνσεις για "συμμετοχή των χρηστών στις υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα", όπως ονομάζεται η αποδιάρθρωση των κοινωνικών κατακτήσεων, τόνισε μιλώντας στο συνέδριο των δημάρχων της Αττικής, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπ. Χαλβατζής.

Το σήμα για τη νέα επέλαση στα λαϊκά εισοδήματα, έδωσε χτες το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος, που διέταξε, ουσιαστικά, τους δημάρχους να πειθαρχήσουν στο "πρόγραμμα σύγκλισης". Λίγη ώρα αργότερα οι υφυπουργοί Παπαδήμας, Δρυς και Χριστοδουλάκης ανακοίνωσαν σε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ νέες περικοπές ύψους 50 δισ. από τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης.


ΣΕΛ.  18,   19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ