Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αντιδραστικές εξάρσεις

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ). -

Το αντιλαϊκό καθεστώς ενέτεινε τελευταία τις επιθέσεις εναντίον της σοβιετικής περιόδου της ιστορίας, τις σοσιαλιστικές αξίες και τα λαϊκά ιερά. Πριν από λίγες μέρες η αντιδραστική υπερεθνικιστική οργάνωση "Πάμιατ"("Μνήμη") πραγματοποίησε μια "παλλαϊκή εκδήλωση" (όπως την αποκάλεσαν), στην ουσία μια ολιγάριθμη συγκέντρωση, στην οποία απαίτησε να αντικατασταθούν τα κόκκινα αστέρια του Κρεμλίνου, με δικέφαλους αετούς και να ενταφιαστεί η σορός του Λένιν. Σ' αυτή τη σύναξη προβλήθηκε μια ταινία με θεία λειτουργία, στην οποία ο Λένιν και οι κομμουνιστές αναθεματίζονται από την εκκλησία. Υπό αυτή τη "συνοδεία" οι εθνικιστές έκαψαν το "σατανά" - τα σοβιετικά σύμβολα με τα κόκκινα αστέρια.

Από την Οργάνωση Μόσχας του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας κατέφτασε στη συγκέντρωση μια ομάδα 40 εθελοντών κομμουνιστών με επικεφαλής το μέλος της Επιτροπής Μόσχας του κόμματος Βλαντίμιρ Γκούσεφ, φωνάζοντας ρυθμικά: "Λένιν, Πατρίδα, Σοσιαλισμός!". Ματαίωσαν στην ουσία την ομιλία του ηγέτη της "Πάμιατ" Ντμίτρι Βασίλιεφ και δήλωσαν ότι ο λαός θα υπερασπιστεί το όνομα και την υπόθεση του Λένιν.

Σε σχέση με την προβοκατόρικη εκδήλωση της "Πάμιατ", το Συμβούλιο των Βετεράνων της "Εργαζόμενης Ρωσίας" απηύθυνε στον πρόεδρο της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τα ζητήματα των βετεράνων Βαλεντίν Βαρένικοφ έκκληση να ψηφιστεί αμέσως νόμος για το απαραβίαστο των ιστορικών ιερών του σοβιετικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ