Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Τραγική πτώση αεροπλάνου

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.-

Τουλάχιστον 117 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη συντριβή του αεροπλάνου της βραζιλιανής αεροπορικής εταιρίας "ΤΑΜ" σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο. Οταν το αεροσκάφος κατέπεσε κατέστρεψε ένα κτιριακό συγκρότημα, δέκα σπίτια και ένα σούπερ - μάρκετ, προκαλώντας πυρκαγιά σε αυτούς τους χώρους, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας, εκτός από τους 89 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του αεροσκάφους, σκοτώθηκαν 22 κάτοικοι στην περιοχή της Σάντα Καταρίνα, όπου έπεσε το αεροπλάνο. Ωστόσο, πιστεύεται ότι έχουν ταφεί και άλλοι κάτω από τα ερείπια των σπιτιών και κτιρίων, πολλά από τα οποία καίγονταν δύο ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν ακόμα προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων μέσα στα καιγόμενα σπίτια και κτίρια. Δεκατρία άτομα μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, εξαιτίας του σοκ που υπέστησαν και για την παροχή πρώτων βοηθειών λόγω εγκαυμάτων και μικροτραυματισμών. Ωστόσο, εφτά τραυματίες κρατήθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, από τους οποίους η κατάσταση του ενός είναι αρκετά σοβαρή.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, υποσχέθηκε να διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Από τη μεριά του, ο δήμαρχος του Σάο Πάολο, Πάολο Μαλούφ κήρυξε τρεις μέρες πένθους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ