Κυριακή 17 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ου παντός πλειν ες... Ελευσίνα!

Προχωρώντας σε μια επίδειξη πολιτικού παχυδερμισμού ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ετοιμάζεται να κάνει... προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες στην Ελευσίνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στις 10 του Δεκέμβρη.

Εχει δώσει εντολή σε διάφορους υπουργούς, να του στείλουν μέχρι προχτες τις προτάσεις τους, για τις εξαγγελίες που πρέπει να κάνει. Προφανώς, πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια τόνωσης του κοινωνικού προφίλ και επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, τις επόμενες, μάλιστα, μέρες της κατάθεσης του προϋπολογισμού και της έναρξης εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων.

Ομως, η περιοχή του Θριάσιου Πεδίου δεν προσφέρεται για τέτοια "λίφτινγκ". Η "Χαλυβουργική" κλείνει, με την κυβέρνηση "να νίπτει τας χείρας της". Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας εξωθούνται στη χρεοκοπία, για να χαριστούν κυριολεκτικά σε ιδιώτες. Η ανεργία καλπάζει, η ρύπανση δηλητηριάζει την αναπνοή των κατοίκων, οι μικροεπαγγελματίες αφανίζονται, το βιοτικό επίπεδο συνθλίβεται στη μέγκενη της λιτότητας, κλπ., κλπ. Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος.

Αυταπατώνται εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αν πιστεύουν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα, μοιράζοντας συμπάθεια και προσποιούμενοι σαν να βρίσκονται άλλοι στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ