Κυριακή 17 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η λογική του παραλόγου

Λέτε να φτάσουν ως εκεί; Ο λόγος για την πληροφορία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να τιμαριθμοποιήσει και τα "αντικειμενικά κριτήρια" (!). Εκτίμησε προφανώς η κυβέρνηση Σημίτη, ότι τα μικρομεσαία νοικοκυριά των επαγγελματοβιοτεχνών, των εμπόρων και των αγροτών - που φορολογούνται μ' αυτό το σύστημα - αύξησαν τον τζίρο τους - δηλαδή τα... "κονόμησαν" - και κατά συνέπεια πρέπει το 1997 να πληρώσουν περισσότερο φόρο.

Για όσους αναρωτηθούν, με ποια λογική σκέπτεται η κυβέρνηση να αυξήσει τη φορολογία των δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων νοικοκυριών που φορολογούνται με τα "αντικειμενικά" κριτήρια, σε μια περίοδο που ο τζίρος τους συνεχίζει να μειώνεται και οι οικονομικές τους δυσκολίες να μεγαλώνουν, καλύτερα ας μην το ψάχνουν γιατί θ' απογοητευτούν.

Είναι η ίδια λογική, μ' αυτήν που επιβλήθηκαν τα φορομπηχτικά "αντικειμενικά" κριτήρια.

Είναι, επίσης, η ίδια λογική, που θέλει την κυβέρνηση να τιμαριθμοποιεί τους έμμεσους φόρους - και όχι μόνο - αλλά να αρνείται, για μια ακόμη χρονιά, την τιμαριθμοποίηση της κλίμακας φορολογίας προσωπικών εισοδημάτων.Είναι η γνωστή φορομπηχτική πολιτική, που τα παίρνει από τους "μη έχοντες" και "μη κατέχοντες", την οποία χωρίς να κοκκινίζουν, τη βαφτίζουν σαν πολιτική... δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών!

Με απλά λόγια, είναι η λογική του παραλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ