Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5Ο ΚΑΙ 29Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Βιώνουν την πολιτική της υποχρηματοδότησης

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Βαλτετσίου, όπου στεγάζονται το 5ο και 29ο Γυμνάσιο και και τα αντίστοιχα Λύκεια Αθηνών, από την περασμένη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους αλλά και για την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας.Από τα τέσσερα παραπάνω σχολεία τα δύο γυμνάσια λειτουργούν σε πρωινή βάρδια, ενώ τα δύο λύκεια λειτουργούν με διπλοβάρδια. Οι μαθητές και οι γονείς των σχολείων ζητούν την ανέγερση νέου κτιρίου για να λειτουργήσουν τα σχολεία μόνο πρωί. Μάλιστα, έχουν υποδείξει οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Αραχώβης και Μπενάκη, και που ανήκει στον ΟΣΚ, για να ανεγερθεί εκεί κτίριο που θα στεγάσει ένα από τα παραπάνω σχολεία.

Επίσης, στο κτίριο όπου στεγάζεται το 29ο Γυμνάσιο και Λύκειο υπάρχουν ανεκμετάλλευτες αίθουσες όπως η αίθουσα χημείου, γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου θα μπορούσαν να στεγαστούν εκεί κάποια τμήματα και να μη στοιβάζονται οι μαθητές στις υπάρχουσες αίθουσες.

Παράλληλα, οι μαθητές των παραπάνω σχολείων απαιτούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, συντήρηση και κατασκευή των κτιρίων, ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας ώστε να μην οδηγούνται στην παραπαιδεία.

Μάλιστα, σήμερα στις 4 το απόγευμα τα 15μελή των παραπάνω σχολείων θα συναντηθούν στο χώρο του σχολείου, με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, για να συζητήσουν και να συντονίσουν από κοινού τη δράση και τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ