Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κλειστές οι διοικητικές υπηρεσίες

Κλειστές θα είναι σήμερα οι διοικητικές υπηρεσίες των Δήμων της Αττικής. Η κινητοποίηση δε θα γίνει ευρύτερα αντιληπτή, καθώς τα σκουπίδια θα μαζεύονται κανονικά. Η πλειοψηφία των παρόντων στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚΝΑ που πήρε και τη σχετική απόφαση, ως γνωστόν, δεν έκανε δεκτή την πρόταση των κομμουνιστών δημάρχων για την οργάνωση πραγματικών απεργιακών κινητοποιήσεων, στη διάρκεια των οποίων θα εξασφαλίζονταν τόσο η συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση όσο και η ενεργός συμπαράσταση των δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣ της ΤΕΔΚΝΑ αποφάσισε το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών τις δύο τελευταίες Πέμπτες του Νοέμβρη. Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και συμμετοχή (ολικό κλείσιμο των δήμων) στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 28 Νοέμβρη.

Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλλονται είναι: Η καταβολή των δύο εκλογικών επιδομάτων των 15.000 δραχμών και της ειδικής αποζημίωσης των 18.000 δραχμών. Η απόδοση από το 1997 του 5% της φορολογίας των τόκων καταθέσεων και η μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (παλιών και νέων). Ακόμα, η εγκατάλειψη κάθε σκέψης για περικοπή κατά 25% των θεσμοθετημένων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που προβλέπονται από το νόμο 1828/89, είτε αυτή η περικοπή επιχειρηθεί στο ποσοστό του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, είτε στο ποσοστό των Τελών Κυκλοφορίας. Ζητείται, τέλος, να υπάρξει διαφάνεια στις έκτακτες επιχορηγήσεις των δήμων που δίνονται από τα ταμεία διαφόρων υπουργείων. Σημειώνεται πάντως πως παρά το γεγονός ότι ενώ στο ψήφισμα του πρόσφατου συνεδρίου της ΤΕΔΚΝΑ, οι δήμαρχοι δηλώνουν πως δεν παραιτούνται από τη διεκδίκηση και των παρανόμως παρακρατημένων πόρων των προηγούμενων χρόνων, που φτάνουν σε σύνολο τα 720 δισεκατομμύρια δραχμές, όπως επίσης και την αύξηση του 20% που δικαιούνται από τον Φόρο Φυσικών Προσώπων σε 30%, στην πράξη το αίτημα αυτό δεν προβάλλεται, κάτω από την πίεση που ασκεί κύρια το κυβερνητικό κόμμα στους προσκείμενους σ' αυτό δημάρχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ