Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΔΕ κατά συνδικαλιστών αστυνομικών για μια ανακοίνωση

Την έκρινε απαράδεκτη ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής και ζήτησε τη δίωξή τους

Την πειθαρχική δίωξη του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ζήτησε ο Β αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, επειδή έκρινε απαράδεκτο το περιεχόμενο μιας ανακοίνωσης του σωματείου!

Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και ενημέρωνε τα μέλη του σωματείου για την απόφαση του προεδρείου να τηρεί στο εξής αρχείο για τις δραστηριότητες των βουλευτών σχετικά με τα προβλήματα των αστυνομικών και της Αστυνομίας. Στο αρχείο αυτό, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μπορούσε να έχει άμεση πρόσβαση κάθε αστυνομικός, ο οποίος θα επιθυμούσε να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες των κομμάτων. Η πρωτοβουλία αυτή ερμηνεύτηκε προφανώς ως απόπειρα φακελώματος των βουλευτών, με αποτέλεσμα με βάση το αίτημα του Π. Σγουρίδη να διαταχθεί ΕΔΕ και να κληθούν σε απολογία εντός 24 ωρών οι συνδικαλιστές Ιωάννης Μακρής και Παναγιώτης Σπηλιόπουλος. Και οι δύο αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τιμωρηθούν με την ποινή της αργίας με απόλυση.

"Πυροσβεστικό" ρόλο ανέλαβε να παίξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία με επιστολή της προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής χαρακτηρίζει ατυχές το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του πρωτοβάθμιου σωματείου της Αττικής και τον καλεί να αποδεχτεί τη διευκρίνιση που παρέχεται από την πλευρά τους. Η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ότι πρέπει να αποκλειστεί "η όποια "ύποπτη" πρόθεση ή διάθεση του σωματείου, στρεφόμενη κατά κομμάτων και βουλευτών. Το άπειρο των συναδέλφων (σ. σ. εξελέγησαν πριν από πέντε μήνες), που για πρώτη φορά έχουν ασχοληθεί με τα συνδικαλιστικά πράγματα, τους παρέχει κατά την άποψή μας το ελαφρυντικό της διάπραξης όχι λαθών, αλλά και ενεργειών που ξεφεύγουν από τη συνήθη συνδικαλιστική πρακτική, που απαιτεί μια προηγούμενη εμπειρία. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, καταλήγει η ΠΟΑΣΥ, μαρτυρεί άλλωστε την όχι σκόπιμη, αλλά αγνή και αθώα διατύπωση απόψεων, που ως εύκολα γίνεται αντιληπτό, εάν υπήρχε τι το ύποπτο, ως ήταν επόμενο, θα αποφεύγετο οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση ακόμη αναφορά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ