Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναβρασμός στις πανεπιστημιακές σχολές

Αποφάσεις για συλλαλητήριο στις 28 Νοέμβρη παίρνουν ήδη οι φοιτητικοί σύλλογοι

Πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο στις 28 Νοέμβρη και μια σειρά άλλων κινητοποιήσεων με αφορμή την κατάσταση που υπάρχει στις σχολές του ΑΠΘ, όσο και στον ευρύτερο χώρο της παιδείας, αποφάσισε η ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού του ΑΠΘ. Η συγκέντρωση με στόχο την αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον προϋπολογισμό στο 15% και τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, θα γίνει στην Καμάρα στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Ηδη το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Παιδαγωγικής αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, ενώ μια σειρά άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς αναμένεται να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις.

Ακόμη οι φοιτητές του Φυσικού θα αποκλείσουν σήμερα από τις 8 μέχρι τις 12 το μεσημέρι τη βιβλιοθήκη του τμήματος, διαμαρτυρόμενοι για την κάρτα δανεισμού και τα προβλήματα της έλλειψης συγγραμμάτων, χώρων διδασκαλίας, αναγνωστηρίου, εργαστηρίων κλπ. Αύριο, οι φοιτητές στις 12 μ. θα προβούν σε αποκλεισμό της λέσχης σε συντονισμό και με άλλους συλλόγους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Φοιτητική Λέσχη με τη σακούλα το Σαββατοκύριακο, τη μείωση του φαγητού, τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την παράδοση της λέσχης σε ιδιώτες. Με απόφασή της η ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού απαιτεί σίτιση και δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές, κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο την Ελλάδα κλπ.

Παράλληλα σήμερα στις 12 μ. οι φοιτητές της Παιδαγωγικής θα κάνουν παράσταση στην Πρυτανεία, ενώ την Τρίτη θα κλείσουν την Εγνατία. Με τη διαμαρτυρία τους αυτή οι φοιτητές ζητούν την ολοκλήρωση και παράδοση του κτιρίου τους μέσα σ' αυτή τη χρονιά, σίτιση και δωρεάν στέγαση για όλους, καμία αναγνώριση των πτυχίων των "ψευτοπανεπιστημίων", ελληνικών ή ξένων, από το ΣτΕ κλπ.

Στο μεταξύ, κλειστό χτες και σήμερα παραμένει το Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Αιτία η μη καταβολή πάνω από 11 μήνες των μισθών των αλλοδαπών καθηγητών του τμήματος. Ο Σύλλογος Φοιτητών της Σχολής υποστηρίζει ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει σε επανειλημμένα έγγραφα της Πρυτανείας για το θέμα και προαναγγέλλει το επ' αόριστον κλείσιμο της Σχολής σε περίπτωση που δε δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ