Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Απεργίες και συγκεντρώσεις την Πέμπτη, 28 Νοέμβρη

Αφετηρία μεγάλων αγώνων αποτελεί η μεγάλη πανεργατική πανελλαδική κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, με την οποία συντονίζουν τα βήματά τους αγρότες, συνταξιούχοι, επαγγελματίες

Στα κοινά μετερίζια του αγώνα, ενάντια σε μια πολιτική που απειλεί να λιώσει, κυριολεκτικά, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, συναντώνται αυτή τη βδομάδα οι εργαζόμενοι και οι αγρότες όλης της χώρας. Σταθμός και, ταυτόχρονα, αφετηρία για την πιο αποφασιστική, συντονισμένη κλιμάκωση μιας μακράς, απ' ό,τι φαίνεται, αναμέτρησης είναι οι πολύμορφες κινητοποιήσεις της ερχόμενηςΠέμπτης,που - λίγες ώρες πριν την κατάθεση του "πιο σκληρού προϋπολογισμού της τελευταίας 15ετίας", σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας - σφραγίζονται από:

  • Την πανεργατική - πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ,όπου η μαχητική παρέμβαση εκατοντάδων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων σ' όλη τη χώρα δίνει τα χαρακτηριστικά μιας εφ' όλης της ύλης αντίστασης, σε μια πολιτική βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή.
  • Την πανυπαλληλική πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει για την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ,η οποία, ήδη, διευρύνεται από τις αποφάσεις δευτεροβάθμιων οργανώσεων για συνέχιση και κλιμάκωση.
  • Τον ξεσηκωμό των αγροτών όλης της Θεσσαλίας,που συγκεντρώνονται στη Λάρισα και που, στη συνέχεια, θα αποκλείσουν την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σαν το πρώτο βήμα ενός αγώνα, που στηρίζεται από έναν ευρύ συντονισμό με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, τους εκπαιδευτικούς, τους συνταξιούχους, ο οποίος, ήδη, παίρνει "σάρκα και οστά".
  • Τα συλλαλητήρια και τις άλλες κινητοποιήσεις των αγροτών του Κιλκίς, της Βέροιας, της Ροδόπης, του Εβρου, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας, της Αχαϊας, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και άλλων περιοχών.
  • Τη μαχητική συμμετοχή των συνταξιούχων σ' όλες τις πιο πάνω κινητοποιήσεις, καθώς και την ενεργό στήριξη των επαγγελματοβιοτεχνών της χώρας, που ήδη προγραμματίζουν τα δικά τους αγωνιστικά βήματα.
  • Τη συμπαράσταση της ΓΣΕΒΕΕ και τη συμμετοχή των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια.
  • Το "σφράγισμα" των δήμων της Αττικής, ενάντια στην οικονομική ασφυξία που τους επιβάλλει η κυβέρνηση.

ΣΕΛ.  8   -   12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ