Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ν' ανοίξουν οι κρατικές φαρμακοβιομηχανίες

Του Π. Μπότση, προέδρου της Ομοσπονδίας Φαρμακεργατών

Με ζήτημα αιχμής την ανάπτυξη της κρατικής φαρμακοβιομηχανίας,συμμετέχουν στην απεργία οι φαρμακεργάτες. Για τα αιτήματα και τις προετοιμασίες, μας μιλά ο Π. Μπότσης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Φαρμακοβιομηχανίες:

"Κάναμε μια σύσκεψη σωματείων, έχουμε βγάλει ανακοίνωση την οποία αρχίσαμε να μοιράζουμε στα εργοστάσια και προβάλλουμε, πέρα από τα γενικά αιτήματα, τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου μας. Πρώτα και κύρια προβάλλουμε το πρόβλημα με τα φάρμακα, που είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα. Προβάλλουμε την ανάγκη να αρχίσουν να λειτουργούν τα κρατικά εργοστάσια της φαρμακοβιομηχανίας, στα οποία έχουν γίνει επενδύσεις 10 δισ. δρχ. και δεν άνοιξαν ποτέ. Είναι ολοκαίνουρια και έχουν πληρωθεί με φόρο στα φάρμακα. Αν λειτουργούσαν, θα μπορούσαν να είχαν επιδράσει αποφασιστικά και όσον αφορά τις τιμές των φαρμάκων και σε ό,τι αφορά την τακτική των πολυεθνικών εταιριών, οι οποίες κλείνουν τα εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα και φέρνουν εισαγόμενα φάρμακα.

Εχουμε πρόγραμμα να επισκεφθούμε τους εργασιακούς χώρους και να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους για να τους καλέσουμε να πάρουν μέρος στην απεργία στις 28 Νοέμβρη. Διεκδικούμε επίσης 7.000 κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ, η οποία είναι οδηγός για τις κατώτερες συμβάσεις και είναι ουσιαστικό το τι θα υπογραφεί. Η ανεργία, η κοινωνική ασφάλιση, είναι ζητήματα κυρίαρχα για μας. Επίσης το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης. Στον κλάδο μας έχουμε πρόβλημα με το ταμείο επικουρικής ασφάλισης φαρμακοϋπαλλήλων το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, επειδή δίνει καλές συντάξεις. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τις συντάξεις μας, αλλά η εισφορά βαραίνει τους φαρμακοπαραγωγούς. Αυτή την εισφορά θέλει να χτυπήσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ