Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επεται συνέχεια...

Του Θανάση Γκεσούλη, μέλους της διοίκησης της ΔΟΕ

Ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης που μειώνει παραπέρα τις δαπάνες για την παιδεία, οδηγεί στην υποβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της και στη μείωση των πραγματικών αποδοχών τους, αγωνίζονται οι δάσκαλοι, που με απόφαση της ΔΟΕ,απεργούν πανελλαδικά στις 27 και 28 Νοέμβρη.

Κλιμάκια της διοίκησης της Ομοσπονδίας ήδη πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη χώρα. Παράλληλα πραγματοποιούνται σε κάθε περιοχή συναντήσεις με συλλόγους γονιών και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε η αντίσταση στον προϋπολογισμό λιτότητας να πάρει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας προγραμματίζονται πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, ενώ τη δεύτερη μέρα θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική του '97, ο Θ. Γκεσούλης,μέλος της διοίκησης της ΔΟΕ, επισημαίνει: "Γίνεται ξεκάθαρο ότι θα ακολουθηθεί πιστά μια πιο σκληρή αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, σύμφωνα με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στα πλαίσια του προγράμματος σύγκλισης. Θα έχουμε παραπέρα μείωση της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών μας, δραστική μείωση των δαπανών για παιδεία, αύξηση κατά 1 τρισ. δρχ. της φορολογίας και αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ".

Για τον συνδικαλιστή, μια πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων. "Η καθολική συμμετοχή - τονίζει - σε έναν αγώνα που δεν πρέπει και δε θα είναι αποσπασματικός, αλλά θα έχει συνέχεια, διάρκεια και προοπτική".

Το χρόνιο αίτημα για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού, είναι πρωταρχικής σημασίας, υπογραμμίζει ο Θ. Γκεσούλης και συμπληρώνει: "Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση, διεύρυνση και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Λέμε "όχι" στη διά πλαγίων μέσων, κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που επιβάλλει τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της. Λέμε "όχι" στην ιδιωτικοποίηση μέσω της νομαρχιακής αποκέντρωσης της εκπαίδευσης. "Οχι" στην κατάργηση της επετηρίδας και στην άρση της μονιμότητας. Απορρίπτουμε το νέο μισθολόγιο - απάτη, που μειώνει παραπέρα τις αποδοχές μας, διεκδικώντας την κάλυψη των απωλειών της τελευταίας εξαετίας, γνήσια ΑΤΑ και άλλα".

Και καταλήγει: "Ο αγώνας μας ξεκίνησε με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη, προχωρούμε με την 48ωρη απεργία και έπεται συνέχεια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ