Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σταθερά στο δρόμο της υποτέλειας

Εναγώνια είναι η προσπάθεια του Μ. Εβερτ και της ΝΔ να εμφανιστούν ως αντιπολιτευόμενη δύναμη που αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης, όπως αυτές εκφράζονται με τον προϋπολογισμό. Ετσι ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εκεί αφού έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τα βάρη που θα κληθούν να σηκώσουν οι πολίτες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την επίκληση των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης "οδηγεί στο να δημιουργείται αντιευρωπαϊκό κλίμα" στη χώρα μας.

Αποκάλυψε, όμως, έτσι και την πραγματική αγωνία του ο αρχηγός της. Να μη θιγεί το καθεστώς της υποτέλειας στις επιταγές του Μάαστριχτ. Να μην αντιληφθεί ο λαός τους πραγματικούς υποβολείς των αντιλαϊκών μέτρων και συνακόλουθα, να μη αμφισβητήσει αγωνιστικά το καθεστώς της υποτέλειας.

Οπως ο καθένας, όμως, καταλαβαίνει, με τέτοια "συμπολιτευόμενη - αντιπολίτευση" η ΝΔ θα συνεχίσει να βουλιάζει στην κρίση της, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ουδόλως ενοχλείται από τέτοιου είδους "άσφαιρη κριτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ