Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη γλιτώσανε πάλι...

ΟΙ λαοί και τα κράτη της υφηλίου μπορούν, για μια ακόμα φορά, να υποκλιθούν στο ελληνικό μεγαλείο. Η Ε. Σκλήβα κι ο Θ. Πάγκαλος παρέλασαν αμφότεροι μπροστά σε επιτροπές διεθνούς κύρους, σε Ινδία και Ευρώπη, επέδειξαν τα κάλλη τους κι αναδείχτηκαν σε "μις" και "μίστερ", αντίστοιχα...***

Υπάρχει, βέβαια, μία ουσιαστική διαφορά: Οι κανόνες του "μόντελινγκ" επιβάλλουν την εμφάνιση με μαγιό. Οι κανόνες των διεθνών σχέσεων κάθε άλλο, παρά επιβάλλουν στην ελληνική εξωτερική πολιτική να εμφανίζεται ...ημίγυμνη.

***

Δεν μπορούμε, όμως, να μην παρατηρήσουμε ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποί μας στο διεθνή χώρο έχουν νοοτροπία νικητή: Θριαμβεύσαμε, διότι ...δε μας διέσυραν (σε τούτη τη σύνοδο).

***

Τελικά, ωραία δουλιά να 'σαι υπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Συνεχώς αναβάλλεις αποφάσεις ειλημμένες, με μόνο στόχο, όταν τελικά θα παρθούν, εσύ να έχεις μόλις αλλάξει υπουργείο...

***

Το μέγα ζητούμενο στην πολιτική, φαίνεται, δεν είναι να είσαι εκεί, όταν πρέπει, αλλά ...να μην είσαι εκεί, όταν ΔΕΝ πρέπει!

***

ΤΟ παραπάνω, μια φορά, δεν ισχύει για τον Γιάννο Παπαντωνίου, που είναι "πανταχού παρών" και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τούτη τη φορά, "χτύπησε" με ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Βουρ, για ιδιωτικοποιήσεις, είπε, και παρεμπιπτόντως προώθησε και τις περικοπές των φοροαπαλλαγών.

***

Γεια σου Γιάννε ...Ελληνοαμερικάνε (όπως λέει κι ένα τραγουδάκι).

***

ΑΥΞΗΣΗ των συνέδρων προβλέπει - λένε - το πόρισμα Βαρβιτσιώτη στη Νέα Δημοκρατία. Ετσι είναι, όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά. Ως γνωστόν, όσο μεγαλύτερο είναι το σύνολο, τόσο πιο μεγάλο θα 'ναι και το ...ήμισυ αυτού.***

Ετσι, λοιπόν, και μετά τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, ότι ο Εβερτ ως αρχηγός της ΝΔ "απέτυχε", δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στο συνέδριο του κόμματος ...καλή επιτυχία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ